Tegels kiezen voor de badkamer

De look van je nieuwe badkamer of toilet wordt grotendeels bepaald door de keuze van je tegels. Waarop met je letten bij tegels kiezen voor de badkamer ? Wij helpen je graag op weg!

Tegels kiezen voor de badkamer

De stijl van jouw badkamer.

Welke kleur en welke stijl? Hou je eerder van een landelijke stijl of kies je eerder voor neutrale kleuren in een strakkere badkamer?

Tegels kiezen voor de badkamer is niet altijd de gemakkelijkste opgave. 

Je kan veilig spelen en kiezen voor een tijdloze badkamer. Wil je het minder saai maken kan je eventueel ook een accent (muur) aanbrengen op één plek.

Bijvoorbeeld boven de wastafel of in de douche?

Hier kan je eventueel een andere kleur voor gebruiken, een mozaïek of een tegel met print.

Tegels kiezen voor de badkamer

Het verschil tussen vloer- en wandtegels.

Heb je een prachtige vloertegel gezien, maar wil je hem eigenlijk tegen de muur? Dan is dit geen enkel probleem. Maar mocht je een wandtegel hebben gezien die je graag op de vloer wilt, dan wordt dit ten strengste door ons afgeraden! Wandtegels zijn namelijk niet gemaakt om op te lopen daar zij minder hard zijn dan vloertegels. Mocht je wandtegels op de vloer leggen dan zal je zien dat ze snel kapot gaan omdat ze gewoon niet gemaakt zijn om gewicht te dragen.


Tegels kiezen voor de badkamer

Welk formaat tegel is het beste voor mijn ruimte? 

Vaak wordt gedacht dat in een klein toilet of badkamer alleen maar kleine maten tegels kunnen, zoals 30x30cm en 45x45cm. Maar er wordt ook juist gedacht dat een grote formaat tegel altijd een ruimte groter maakt. Deze twee en meer veronderstellingen zijn niet altijd juist en misschien nog wel belangrijk er, vaak onjuist. Een veel gestelde vraag is dan ook, welk formaat tegel is het beste voor mijn ruimte?  Dat is zonder een goede tekening van de ruimte eigenlijk niet te beantwoorden. Het beste formaat voor een ruimte is namelijk afhankelijk van de afmetingen van de ruimte. Een groot formaat kan goed in een kleine ruimte passen wanneer deze goed uitkomt. Een voorbeeld van een groot formaat die het best in een kleine ruimte kan  is vaak het 60x60 formaat in een klein toilet. Vaak zijn toiletten 1.20 x 1.20 en denken de mensen  dat ze best een 30x30 of 45x45 kiezen? Maar indien er gekozen wordt in deze ruimte voor een 60x60 formaat geven de grote tegels het toilet een ruime aanblik.

Vloertegels

Mat of glanzend? 

Deze keuze heeft effect op het onderhoud. Op een weerspiegelend oppervlak valt vuil en stof harder op. Dat is de reden waarom mensen eerder voor matte tegels kiezen.

Dus kies je voor minder poetswerk, kies dan voor mat!

Wandtegels

Let op slipgevaar! 

Badkamertegels worden vaak nat en kunnen dus ook glad zijn. Denk daarom ook zeker aan je veiligheid!

Voor een inloopdouche of badkamer gaan de meeste op zoek naar een tegel met antislip laag. Maar doordat de meeste tegels tegenwoordig mat zijn en matte tegels minder glijden, is een antislip laag geen vereiste meer.

Er zijn zelfs matte tegels die uit zichzelf een soort van antislip effect hebben wanneer ze in contact komen met water. Glanzende tegels daarentegen worden sneller glad. Bejaarden en mensen met een beperkte mobiliteit spelen best of veilig en kijken best wel naar antisliptegels voor de badkamer.


Tegels kiezen voor de badkamer

Keramisch of natuursteen? 

De meeste mensen kiezen voor gebakken tegels, keramische tegels dus. Zij hebben als voordeel dat ze ontzettend gemakkelijk schoon te maken zijn, ook met agressieve schoonmaakmiddelen. Ook is een keramische vloertegels veel sterker en minder krasgevoelig.

Natuursteen daarentegen, is moeilijker schoon te houden in de badkamer. Natuursteen is tevens redelijk krasgevoelig en broos.

Al zijn er tegenwoordig veel keramische tegels beschikbaar met de looks van natuursteen, waar je nog nauwelijks verschil ziet tussen keramiek en natuursteen. Zo heb je de looks van natuursteen, maar het gebruiksgemak van keramische tegels.

Tegels kiezen voor de badkamer

De juiste voegkleur.

Iets waar men niet altijd bij stilstaat… De kleurkeuze van je voegen. Het resultaat van het tegelen is eigenlijk wel afhankelijk van de kleurkeuze van je voeg. Als je een donkere tegel bijvoorbeeld licht invoegt, wordt de vorm en het formaat van de tegel benadrukt. Kies je eerder voor een donkere voeg, dan krijg je één groot donker geheel.

Hou er wel rekening mee dat een voeg van de vloertegel met de jaren donkerder wordt van kleur.

Bij een parketlook tegel wordt bijvoorbeeld meestal gekozen voor lichtbruin voegen om het nog meer op parket te doen lijken. Kies je hier voor een grijze voeg, dan zie je wel duidelijker dat het tegels zijn.

Kom onze uitgebreide collectie bekijken

Eens je deze keuzes gemaakt heb, sta je al een heel stuk verder in je zoektocht naar de juiste tegel. Klaar om écht op zoek te gaan? Maak dan een afspraak in ons filiaal in Bocholt of Geel en onze specialisten helpen jou graag verder!

Heb je na het lezen van deze informatie toch nog een vraag over dit onderwerp? Laat het ons weten!


Tegels kiezen voor de badkamer?


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x