Bad of douche?

De keuze voor een bad en/of een douche?

Vaak is het een punt van overleg en soms zelfs van discussie tussen partners omdat de ene meer geneigd is om altijd te douchen en de andere af en toe een bad wil nemen. Of in sommige gevallen wordt er rekening gehouden met (klein-)kinderen. Dit zijn natuurlijk allemaal goede argumenten die mee in overweging dienen genomen te worden in het nemen van de juiste beslissing. Maar er zijn ook enkele praktische overwegingen die u mee kan nemen in uw keuze tussen een bad en/of een douche.

Kleine badkamerruimte

De badkamerrenovatie is meestal de combinatie van een praktische invulling van de ruimte met een esthetische afwerking. Bij de renovatie van oudere woningen is de badkamer vaak te klein voor de hedendaagse wensen voor een ruime inloopdouche én een bad. Vroeger werd er meer gewerkt met douchecabines waarvan de afmetingen kleiner waren en het bad een prominentere plaats in de badkamer kreeg.

Wat met later?

Een badkamerrenovatie wordt soms uitgevoerd uit noodzaak of met het oog op later. Het in en uitstappen van een bad kan soms moeilijker worden en brengt tevens bepaalde risico’s met zich mee. Het spreekt voor zich dat een bredere inloopdouche die ook mogelijke verzorging door derde toelaat het pleit wint van een bad. Al kunnen we u hier ook een oplossing op maat voor aanbieden door een bad met een lage instap te voorzien, eventueel met of zonder een geïntegreerde handgreep.

Weinig in bad

“We gaan maar 1 keer per 3 maanden in bad”, is een vaak gehoorde opmerking om het bad te laten vallen in de badkamer. En inderdaad, van een bad wordt tegenwoordig ook minder gebruik gemaakt dan van de douche. Maar als u er kan van genieten is de ontspannende werking van een bad niet te onderschatten. Tevens kan het een heilzame werking hebben als u last heeft van stijve spieren of pijnlijke gewrichten. Vooral een weldaad in de winter! Vandaar dat het volledig opgeven van een bad dikwijls een moeilijke beslissing is… 

De oplossing in noodgevallen: Het duobad.

Kan u niet kiezen en/of wil u de keuze niet maken? Dan hebben we voor u nog een optie om een duobad te plaatsen. Hierin zit de douche geïntegreerd in het bad, dit eventueel met een instapdeurtje indien u niet goed te been bent of als voorziening naar later toe. 


Kan u nog geen keuze maken tussen een bad, inloopdouche en/of een duobad?

 Overloop dan zeker eens de voor- en nadelen met uw partner of spring eens binnen in één van onze toonzalen. Onze collega’s staan u met raad en daad bij om u te helpen de juiste beslissing te maken. 

Bad of douche?

De voor- en nadelen van een eigen spa in uw achtertuin.

Gaat u ook wel eens naar de sauna of een privé wellness? Dan bent u er waarschijnlijk al vertrouwd mee. Maar tegenwoordig hoeft u daar niet meer naartoe te gaan om te genieten en kan het gemakkelijker als u thuis uw eigen spa of sauna installeert. Want het is toch geweldig om uw eigen spa in uw tuin te hebben? Maar wat zijn de voor- en nadelen? We leggen het haarfijn uit in deze blog! Veel leesplezier!

Lees meer

Planten in de badkamer

Veel badkamers ogen soms wat saai omdat er weinig kleur wordt gebruikt. Gebruik kleur en voeg zo meer warmte en sfeer toe aan uw badkamer. Een gezonde en sfeervolle manier om dit te doen is om planten te plaatsen in de badkamer.

Lees meer

Whirlpools van Kinedo

DE ideale manier om thuis te ontspannen na een drukke werkdag: baden in een heerlijk warme whirlpool van Kinedo. Ook uw droom om naar buiten te lopen en in uw eigen bubbelbad te stappen? Laat het geen droom blijven en bezoek zeker eens onze showroom in Geel voor meer informatie.

Lees meer

Toekomstbestendige badkamer

Is uw badkamer gedateerd en wil u deze graag renoveren naar een toekomstbestendige badkamer? Maar wil u niet inboeten op gezelligheid en sfeer in uw badkamer? Geen enkel probleem! BK Concept Bocholt maakt van uw badkamer een sfeervolle badkamer die tevens toekomstbestendig is.

Lees meer

Tegels kiezen voor uw woning

De look van uw nieuwe woning/ruimte wordt grotendeels bepaald door de keuze van uw tegels. Waarop kan u best letten bij het kiezen van de tegels voor uw woning? Wij helpen u graag op weg!

Lees meer

Het kiezen van de juiste douchewand.

Een douchewand, een onmisbaar gegeven in uw badkamer. Het zorgt niet alleen voor de nodige privacy, het zorgt er ook voor dat de rest van uw badkamer niet nat wordt terwijl uw doucht. Maar tegelijkertijd is het ook DE blikvanger in uw badkamer! Waarmee houdt u best rekening bij het kiezen van de juiste douchewand?

Lees meer

Hoe kies je de juiste kraan?

Niet gemakkelijk om de juiste wastafelkraan te vinden voor in de badkamer. Je hebt alles bepaald: de tegels/ wandbekleding gekozen, het perfecte meubel, het bad, de vloer, ... maar dan komen nog een paar details die gekozen moeten worden.. Eén van die details is het uitzoeken van een mooie en praktische wastafelkraan. Een kraan die niet alleen mooi oogt, maar die tevens functioneel en onderhoudsvriendelijk is. BK Concept Bocholt en Geel helpen je graag bij het kiezen van de kraan die het best past bij jouw wensen en behoeften.

Lees meer

Wat is de kost van een badkamer?

Droom jij ook van een nieuwe badkamer? Een badkamer die voldoet aan jouw wensen en behoeften? Waar moet je rekening mee houden en wat bepaalt de prijs van je badkamer? Onze jarenlange ervaring en vakmanschap is ondertussen een feit!

Lees meer

Hoe schimmel in je badkamer verwijderen?

Niet enkel schadelijk voor je gezondheid, maar proper uitzien doet het helemaal niet! Hoe kan je deze schimmel veilig verwijderen of nog beter... Hoe kan je deze schimmel voorkomen? Zeker eens lezen om erger te voorkomen!

Lees meer

Ontspanning op maat met de whirlpools van Villeroy&Boch

Heeft u rugklachten of last van verkrampte spieren en wilt u een individuele massage op de pijnlijke plek? De JetPak technologie van de spa’s van Villeroy&Boch biedt u een individuele massage van bepaalde rugzones en zorgt zo voor een effectieve verlichting. Mogelijkheid tot testen!

Lees meer

Waar en welk toilet, moeilijke keuze?

Het al dan niet plaatsen van een toilet in de badkamer.. Niet altijd de gemakkelijkste keuze. Maar wat zijn de voor- en nadelen?

Lees meer

Ervaar ontspanning met een buitenspa in uw tuin, het hele jaar door!

Krijg zonder uw koffers te pakken een vakantiegevoel in uw eigen tuin en geniet buitenshuis van de verwennerij en de stimulerende kracht van het bruisende water.

Lees meer

Wat meer over onszelf...

Onder het mom van onbekend is onbemind willen we in onze eerste blog even de tijd nemen om onszelf voor te stellen.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x