Bad of douche?

De keuze voor een bad en/of een douche?

Bad of douche?

Het vraagstuk van het al dan niet installeren van een bad in de badkamer is vaak onderwerp van overleg en soms zelfs discussie tussen partners. Dit komt doordat de ene partij wellicht de voorkeur geeft aan regelmatig douchen, terwijl de andere af en toe wil genieten van een bad. In sommige gevallen speelt ook de overweging mee van het accommoderen van (klein-)kinderen. Deze overwegingen vormen legitieme argumenten die zorgvuldig moeten worden afgewogen bij het nemen van de juiste beslissing. Niettemin zijn er ook praktische overwegingen die van belang kunnen zijn bij het maken van de keuze tussen een bad en/of een douche.

Badkamerrenovatie


Kleine badkamerruimte

De renovatie van een badkamer omvat doorgaans het verenigen van een pragmatische benutting van de ruimte met een esthetische afwerking. In het geval van oudere woningen is de badkamer vaak te beperkt in omvang om te voldoen aan hedendaagse wensen voor zowel een ruime inloopdouche als een bad. Voorheen werd veelvuldig gebruikgemaakt van douchecabines met kleinere afmetingen, waarbij het bad een meer prominente positie innam in de badkamer.

kleine badkamer

Wat met later?

Een renovatie van de badkamer kan noodzakelijk zijn of worden uitgevoerd met het oog op toekomstige behoeften. Het in- en uitstappen van een bad kan soms problematisch worden en brengt bovendien bepaalde risico's met zich mee. Het is vanzelfsprekend dat een ruimere inloopdouche, die tevens de mogelijkheid biedt voor verzorging door derden, de voorkeur geniet boven een bad. Niettemin kunnen wij ook een oplossing op maat aanbieden door een bad met een lage instap te installeren, eventueel voorzien van een geïntegreerde handgreep of naar uw specifieke wensen aangepast.

Invalide douche

Weinig in bad

De uitspraak "We nemen slechts eens in de drie maanden een bad" wordt vaak aangehaald als argument om af te zien van het installeren van een bad in de badkamer. Inderdaad wordt tegenwoordig minder frequent gebruik gemaakt van een bad in vergelijking met een douche. Desalniettemin moet de ontspannende werking van een bad, indien u er plezier aan beleeft, niet worden onderschat. Bovendien kan het heilzaam zijn bij klachten zoals stijve spieren of pijnlijke gewrichten, met name tijdens de wintermaanden. Daarom blijkt het volledig afzien van een bad vaak een complexe beslissing te zijn.  

Dubbele douche

De oplossing in noodgevallen: Het duobad.

Indien u moeite heeft met het maken van een keuze of bewust geen voorkeur wilt uitspreken, bieden wij de mogelijkheid om een duobad te installeren. In dit type bad is de douche geïntegreerd, eventueel voorzien van een instapdeurtje voor situaties waarin mobiliteit beperkt is of als toekomstgerichte voorziening.  

Duobad

Kan u nog geen keuze maken tussen een bad, inloopdouche en/of een duobad?

Overloop dan zeker eens de voor- en nadelen met uw partner of maak een afspraak in onze toonzaal in Bocholt. 

 Onze collega’s staan u met raad en daad bij om u te helpen de juiste beslissing te maken. 

Mindervalide douche

Waarom kiezen voor BK Concept Bocholt

De keuze voor een badkamerrenovatie in samenwerking met BK Concept kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Hier zijn enkele redenen waarom u voor BK Concept zou kunnen kiezen:

  1. Vakkundigheid: BK Concept kan beschikken over gespecialiseerde vakmensen die expertise hebben in badkamerrenovaties. Dit waarborgt een professionele en hoogwaardige uitvoering van het renovatieproject.

  2. Maatwerkoplossingen: BK Concept kan op maat gemaakte oplossingen bieden die aansluiten bij uw specifieke wensen en behoeften. Ze kunnen advies geven en ontwerpen die passen bij de beschikbare ruimte en uw voorkeuren.

  3. Kwaliteitsmaterialen: Samenwerken met BK Concept kan betekenen dat hoogwaardige materialen worden gebruikt voor uw badkamerrenovatie, wat de duurzaamheid en esthetiek van de vernieuwde ruimte ten goede komt.

  4. Efficiëntie en Planning: BK Concept kan efficiënte planning en uitvoering van het renovatieproces garanderen, waardoor de renovatie mogelijk sneller en soepeler verloopt.

  5. Eén aanspreekpunt: Het samenwerken met BK Concept kan betekenen dat u één aanspreekpunt heeft voor het gehele renovatieproject. Dit kan de communicatie vereenvoudigen en eventuele zorgen verminderen.

  6. Ervaring en Portfolio: Het is raadzaam om het portfolio en de ervaring van BK Concept te bekijken om een beter begrip te krijgen van eerdere succesvolle projecten en hun vermogen om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Voordat u een beslissing neemt, is het echter altijd verstandig om een grondig gesprek te voeren met BK Concept, hun referenties te controleren en een duidelijk beeld te krijgen van wat zij kunnen bieden voor uw specifieke situatie.


Vanaf de eerste kennismaking tot aan de oplevering, héél tevreden van de werking van BK Concept. Tijdens het verkoopproces waren we al héél op ons gemak. Mark die goed luisterde en inspeelde op onze wensen en behoeften. Een planning die klopte zoals beloofd. En héél bekwame en vriendelijke vakmannen over de vloer gehad. Een paar kleine isseus, maar die zijn rechtgezet zoals het hoort te zijn. Heel tevreden, een dikke 10 op 10 over de hele lijn voor het hele team!

fam. Swennen Peer


Als ik een punt moet geven op het totaalpakketje: resultaat + het verloop van de werken, geef ik het hele BK team een 9.5 op 10. Héél goed geholpen vanaf de verkoop tot de oplevering. Zeer vakkundige plaatsing én opvolging van de werken. We gaan jullie zeker aanbevelen bij familie en vrienden!

Rik en Josee Bocholt
Onderhoudsvriendelijke badkamer: Tips voor DE juiste keuze in materialen

Ontwerp een badkamer die zowel stijlvol als onderhoudsvriendelijk is. Kies voor weerbestendige materialen, voegloze oppervlakken en waterbestendige verf. Houd het simpel met eenvoudig te reinigen sanitaire voorzieningen en slimme opslagoplossingen. Vereenvoudig uw schoonmaakroutine en geniet van een frisse en georganiseerde badkamer.

Waarom is goed ventileren in de badkamer belangrijk?

Goed ventileren in de badkamer is belangrijk om schimmelvorming, mede geurtjes en problemen met condensatie in de woning te voorkomen. Een slechte ventilatie kan leiden tot vochtige lucht, wat gezondheidsproblemen en structurele schade aan de woning kan veroorzaken. Een goede ventilatie kan ervoor zorgen dat de lucht in de badkamer fris blijft en ieder geurtje wordt afgevoerd.

De voor- en nadelen van een eigen spa in uw achtertuin.

Gaat u ook wel eens naar de sauna of een privé wellness? Dan bent u er waarschijnlijk al vertrouwd mee. Maar tegenwoordig hoeft u daar niet meer naartoe te gaan om te genieten en kan het gemakkelijker als u thuis uw eigen spa of sauna installeert. Want het is toch geweldig om uw eigen spa in uw tuin te hebben? Maar wat zijn de voor- en nadelen? We leggen het haarfijn uit in deze blog! Veel leesplezier!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x