Het kiezen van de juiste douchewand.

Liever een douche dan een bad.

Daar we vaak kleiner wonen en de plaats soms beperkt is,  wordt er meer en meer gekozen voor een inloopdouche in plaats van een bad. Ook omwille van het feit dat men al rekening wil houden met de oude dag en het dan moeilijker wordt om het bad te betreden.

Een inloopdouche heeft dat ook veel meer voordelen tegenover een bad en is bovendien véél veiliger. Ook makkelijker en veiliger in onderhoud (u hoeft niet meer in bad te kruipen voor het poetswerk) en bovendien goedkoper in het verbruik van water. 

Zwarte douchewand

Een douchewand met veiligheidsglas.

Vrijwel alle inloopdouches zijn gemaakt van veiligheidsglas. Dit glas is gehard met een grotere buigsterkte dan normaal glas, is zeer solide en kan goed tegen een stootje. De kans is dan ook zeer klein dat het breekt.

Kiest u voor een inloopdouche/douchewand met of zonder douchedeur? 

Indien u kiest voor een douchewand zonder deur kan u er best rekening houden dat u een douchebak/douchewand kiest van minimum 160cm. Dit om te voorkomen dat uw badkamer volledig nat is na het douchen. 

Indien u niet de ruimte hebt om een inloopdouche zonder deur te plaatsen kan u best gewoon een deur voorzien. Ook hier heeft BK Concept Bocholt een ruime keuze aan materialen en systemen. 

Moderne douchewand

Ruime keuze in profielen en glaswanden.

Natuurlijk speelt ook het uiterlijk een grote rol bij het kiezen van een douchewand. Er is dan ook een ruime keuze in profielen en glaswanden. U kan kiezen uit helder glas, gekleurd glas of gesatineerd glas. Wil U de ruimte vergroten en uw douche mooier laten uitkomen, dan kiest u best voor een strakke, transparante douchewand. Liever wat meer privacy? Met een band uit melkglas of gezandstraald glas laat u heel wat aan de verbeelding over. Of kiest u eerder voor een strak, elegant design?

Voor ieder wat wils! 


Douchewand zwart

Instapcomfort

Kijk ook naar het gebruiksgemak en hou er zeker rekening mee dat u gemakkelijk uw douche kan instappen. Afhankelijk van de grootte van uw douche bepaalt u de keuze van uw douchedeur. U kan hiervoor kiezen uit verschillende opties: draaideur, vouwdeur, schuifdeur? Vraag hiervoor zeker het juiste advies aan onze badkamerexperten in onze showroom in Bocholt of in Geel! 

Plannen om uw badkamer te renoveren?

Kan u moeilijk een keuze maken in het kiezen van de juiste douchewand? Of wenst u graag een vrijblijvende offerte op maat om uw woning of badkamer te renoveren? Kom zeker eens langs in onze showroom in Bocholt of in Geel of maak een afspraak! 

Wij komen uw project opmeten ter plaatse en maken aan de hand hiervan een offerte op maat voor uw project! 

Bekijk zeker ook eens onze badkamer realisaties: Realisaties badkamers BK Concept Badkamerrenovatie Opoeteren


Onderhoudsvriendelijke badkamer: Tips voor DE juiste keuze in materialen

Ontwerp een badkamer die zowel stijlvol als onderhoudsvriendelijk is. Kies voor weerbestendige materialen, voegloze oppervlakken en waterbestendige verf. Houd het simpel met eenvoudig te reinigen sanitaire voorzieningen en slimme opslagoplossingen. Vereenvoudig uw schoonmaakroutine en geniet van een frisse en georganiseerde badkamer.

Waarom is goed ventileren in de badkamer belangrijk?

Goed ventileren in de badkamer is belangrijk om schimmelvorming, mede geurtjes en problemen met condensatie in de woning te voorkomen. Een slechte ventilatie kan leiden tot vochtige lucht, wat gezondheidsproblemen en structurele schade aan de woning kan veroorzaken. Een goede ventilatie kan ervoor zorgen dat de lucht in de badkamer fris blijft en ieder geurtje wordt afgevoerd.

De voor- en nadelen van een eigen spa in uw achtertuin.

Gaat u ook wel eens naar de sauna of een privé wellness? Dan bent u er waarschijnlijk al vertrouwd mee. Maar tegenwoordig hoeft u daar niet meer naartoe te gaan om te genieten en kan het gemakkelijker als u thuis uw eigen spa of sauna installeert. Want het is toch geweldig om uw eigen spa in uw tuin te hebben? Maar wat zijn de voor- en nadelen? We leggen het haarfijn uit in deze blog! Veel leesplezier!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x