phone 089 70 00 04

Het kiezen van de juiste douchewand.

Een douchewand, een onmisbaar gegeven in je badkamer. Het zorgt niet alleen voor de nodige privacy, het zorgt er ook voor dat de rest van je badkamer niet nat wordt terwijl je doucht. Maar tegelijkertijd is het ook DE blikvanger in je badkamer! Waarmee hou je best rekening bij het kiezen van de juiste douchewand?

Liever een douche dan een bad.

Daar we vaak kleiner wonen en de plaats soms beperkt is,  wordt er meer en meer gekozen voor een inloopdouche in plaats van een bad. Ook omwille van het feit dat men al rekening wil houden met de oude dag en het dan moeilijker wordt om het bad te betreden.

Een inloopdouche heeft dat ook veel meer voordelen tegenover een bad en is bovendien véél veiliger. Ook makkelijker en veiliger in onderhoud (je hoeft niet meer in bad te kruipen voor het poetswerk) en bovendien goedkoper in het verbruik van water. 

Zwarte douchewand

Een douchewand met veiligheidsglas.

Vrijwel alle inloopdouches zijn gemaakt van veiligheidsglas. Dit glas is gehard met een grotere buigsterkte dan normaal glas, is zeer solide en kan goed tegen een stootje. De kans is dan ook zeer klein dat het breekt.

Kies je voor een inloopdouche/douchewand met of zonder douchedeur? 

Indien je kiest voor een douchewand zonder deur kan je er best rekening houden dat je een douchebak/douchewand kiest van minimum 160cm. Dit om te voorkomen dat je badkamer volledig nat is na het douchen. 

Indien je niet de ruimte hebt om een inloopdouche zonder deur te plaatsen kan je best gewoon een deur voorzien. Ook hier heeft BK Concept Bocholt een ruime keuze aan materialen en systemen. 

Moderne douchewand

Ruime keuze in profielen en glaswanden.

Natuurlijk speelt ook het uiterlijk een grote rol bij het kiezen van een douchewand. Er is dan ook een ruime keuze in profielen en glaswanden. Je kan kiezen uit helder glas, gekleurd glas of gesatineerd glas. Wil je de ruimte vergroten en je douche mooier laten uitkomen, dan kies je best voor een strakke, transparante douchewand. Liever wat meer privacy? Met een band uit melkglas of gezandstraald glas laat je heel wat aan de verbeelding over. Of kies je eerder voor een strak, elegant design?

Voor ieder wat wils! 


Douchewand zwart

Instapcomfort

Kijk ook naar het gebruiksgemak en hou er zeker rekening mee dat je gemakkelijk je douche kan instappen. Afhankelijk van de grootte van je douche bepaal je de keuze van je douchedeur. Je kan hiervoor kiezen uit verschillende opties: draaideur, vouwdeur, schuifdeur? Vraag hiervoor zeker het juiste advies aan onze badkamerexperten in onze showroom in Bocholt of in Geel! 

Plannen om uw badkamer te renoveren?

Kan je moeilijk een keuze maken in het kiezen van de juiste douchewand? Of wens je graag een vrijblijvende offerte op maat om je woning of badkamer te renoveren? Kom zeker eens langs in onze showroom in Bocholt of in Geel of maak een afspraak! 

Wij komen je project opmeten ter plaatse en maken aan de hand hiervan een offerte op maat voor jouw project! Badkamerrenovatie Opoeteren


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x