Het kiezen van de juiste douchewand.

Liever een douche dan een bad.

Daar we vaak kleiner wonen en de plaats soms beperkt is,  wordt er meer en meer gekozen voor een inloopdouche in plaats van een bad. Ook omwille van het feit dat men al rekening wil houden met de oude dag en het dan moeilijker wordt om het bad te betreden.

Een inloopdouche heeft dat ook veel meer voordelen tegenover een bad en is bovendien véél veiliger. Ook makkelijker en veiliger in onderhoud (u hoeft niet meer in bad te kruipen voor het poetswerk) en bovendien goedkoper in het verbruik van water. 

Zwarte douchewand

Een douchewand met veiligheidsglas.

Vrijwel alle inloopdouches zijn gemaakt van veiligheidsglas. Dit glas is gehard met een grotere buigsterkte dan normaal glas, is zeer solide en kan goed tegen een stootje. De kans is dan ook zeer klein dat het breekt.

Kiest u voor een inloopdouche/douchewand met of zonder douchedeur? 

Indien u kiest voor een douchewand zonder deur kan u er best rekening houden dat u een douchebak/douchewand kiest van minimum 160cm. Dit om te voorkomen dat uw badkamer volledig nat is na het douchen. 

Indien u niet de ruimte hebt om een inloopdouche zonder deur te plaatsen kan u best gewoon een deur voorzien. Ook hier heeft BK Concept Bocholt een ruime keuze aan materialen en systemen. 

Moderne douchewand

Ruime keuze in profielen en glaswanden.

Natuurlijk speelt ook het uiterlijk een grote rol bij het kiezen van een douchewand. Er is dan ook een ruime keuze in profielen en glaswanden. U kan kiezen uit helder glas, gekleurd glas of gesatineerd glas. Wil U de ruimte vergroten en uw douche mooier laten uitkomen, dan kiest u best voor een strakke, transparante douchewand. Liever wat meer privacy? Met een band uit melkglas of gezandstraald glas laat u heel wat aan de verbeelding over. Of kiest u eerder voor een strak, elegant design?

Voor ieder wat wils! 


Douchewand zwart

Instapcomfort

Kijk ook naar het gebruiksgemak en hou er zeker rekening mee dat u gemakkelijk uw douche kan instappen. Afhankelijk van de grootte van uw douche bepaalt u de keuze van uw douchedeur. U kan hiervoor kiezen uit verschillende opties: draaideur, vouwdeur, schuifdeur? Vraag hiervoor zeker het juiste advies aan onze badkamerexperten in onze showroom in Bocholt of in Geel! 

Plannen om uw badkamer te renoveren?

Kan u moeilijk een keuze maken in het kiezen van de juiste douchewand? Of wenst u graag een vrijblijvende offerte op maat om uw woning of badkamer te renoveren? Kom zeker eens langs in onze showroom in Bocholt of in Geel of maak een afspraak! 

Wij komen uw project opmeten ter plaatse en maken aan de hand hiervan een offerte op maat voor uw project! 

Bekijk zeker ook eens onze badkamer realisaties: Realisaties badkamers BK Concept Badkamerrenovatie Opoeteren


Het kiezen van de juiste douchewand.

De voor- en nadelen van een eigen spa in uw achtertuin.

Gaat u ook wel eens naar de sauna of een privé wellness? Dan bent u er waarschijnlijk al vertrouwd mee. Maar tegenwoordig hoeft u daar niet meer naartoe te gaan om te genieten en kan het gemakkelijker als u thuis uw eigen spa of sauna installeert. Want het is toch geweldig om uw eigen spa in uw tuin te hebben? Maar wat zijn de voor- en nadelen? We leggen het haarfijn uit in deze blog! Veel leesplezier!

Lees meer

Planten in de badkamer

Veel badkamers ogen soms wat saai omdat er weinig kleur wordt gebruikt. Gebruik kleur en voeg zo meer warmte en sfeer toe aan uw badkamer. Een gezonde en sfeervolle manier om dit te doen is om planten te plaatsen in de badkamer.

Lees meer

Whirlpools van Kinedo

DE ideale manier om thuis te ontspannen na een drukke werkdag: baden in een heerlijk warme whirlpool van Kinedo. Ook uw droom om naar buiten te lopen en in uw eigen bubbelbad te stappen? Laat het geen droom blijven en bezoek zeker eens onze showroom in Geel voor meer informatie.

Lees meer

Toekomstbestendige badkamer

Is uw badkamer gedateerd en wil u deze graag renoveren naar een toekomstbestendige badkamer? Maar wil u niet inboeten op gezelligheid en sfeer in uw badkamer? Geen enkel probleem! BK Concept Bocholt maakt van uw badkamer een sfeervolle badkamer die tevens toekomstbestendig is.

Lees meer

Tegels kiezen voor uw woning

De look van uw nieuwe woning/ruimte wordt grotendeels bepaald door de keuze van uw tegels. Waarop kan u best letten bij het kiezen van de tegels voor uw woning? Wij helpen u graag op weg!

Lees meer

Hoe kies je de juiste kraan?

Niet gemakkelijk om de juiste wastafelkraan te vinden voor in de badkamer. Je hebt alles bepaald: de tegels/ wandbekleding gekozen, het perfecte meubel, het bad, de vloer, ... maar dan komen nog een paar details die gekozen moeten worden.. Eén van die details is het uitzoeken van een mooie en praktische wastafelkraan. Een kraan die niet alleen mooi oogt, maar die tevens functioneel en onderhoudsvriendelijk is. BK Concept Bocholt en Geel helpen je graag bij het kiezen van de kraan die het best past bij jouw wensen en behoeften.

Lees meer

Wat is de kost van een badkamer?

Droom jij ook van een nieuwe badkamer? Een badkamer die voldoet aan jouw wensen en behoeften? Waar moet je rekening mee houden en wat bepaalt de prijs van je badkamer? Onze jarenlange ervaring en vakmanschap is ondertussen een feit!

Lees meer

Hoe schimmel in je badkamer verwijderen?

Niet enkel schadelijk voor je gezondheid, maar proper uitzien doet het helemaal niet! Hoe kan je deze schimmel veilig verwijderen of nog beter... Hoe kan je deze schimmel voorkomen? Zeker eens lezen om erger te voorkomen!

Lees meer

Ontspanning op maat met de whirlpools van Villeroy&Boch

Heeft u rugklachten of last van verkrampte spieren en wilt u een individuele massage op de pijnlijke plek? De JetPak technologie van de spa’s van Villeroy&Boch biedt u een individuele massage van bepaalde rugzones en zorgt zo voor een effectieve verlichting. Mogelijkheid tot testen!

Lees meer

Waar en welk toilet, moeilijke keuze?

Het al dan niet plaatsen van een toilet in de badkamer.. Niet altijd de gemakkelijkste keuze. Maar wat zijn de voor- en nadelen?

Lees meer

Ervaar ontspanning met een buitenspa in uw tuin, het hele jaar door!

Krijg zonder uw koffers te pakken een vakantiegevoel in uw eigen tuin en geniet buitenshuis van de verwennerij en de stimulerende kracht van het bruisende water.

Lees meer

Bad of douche?

Eén van de moeilijkste beslissingen bij een badkamerrenovatie... De keuze voor een bad of douche. Welke beslissing is voor jou de juiste? Ontdek het in deze blog.

Lees meer

Wat meer over onszelf...

Onder het mom van onbekend is onbemind willen we in onze eerste blog even de tijd nemen om onszelf voor te stellen.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x