Hoe kies je de juiste kraan?

Hoe kies je de juiste kraan? 

Dat er zoveel keuze is, daar heb je niet bij stilgestaan! Waar moet je op letten bij de keuze van een wastafelkraan? Want een goede wastafelkraan maakt echt een verschil in je badkamer! 

Want de kraan moet niet alleen mooi zijn, hij moet tevens functioneel zijn en uiteraard onderhoudsvriendelijk. 


De stijl van je badkamer.

Ga je voor een landelijke badkamer? Of kies je voor een vintage, moderne of eerder industriële stijl? Ga je voor een standaard kleur van kraan? Of gaat je voorkeur naar een ander alternatief? Dit zijn argumenten waar je rekening mee moet houden bij de keuze van je kraan.

Kraan opzetkom

De functie van je kraan.

Wat zijn de behoeften van je gezin? Wonen er kleine kinderen of oudere mensen bij je thuis? Of eventueel iemand met speciale behoeften? Dient de kraan louter om je handen te wassen en je tanden te poetsen? Of wens je hem ook te gebruiken om je haren te wassen of te spoelen?

Dit zijn allemaal vragen die je jezelf het best stelt en die hulp bieden bij het kiezen van de juiste kraan. 

Hoe beter het antwoord op je vragen, hoe beter dat we de kraan kunnen vinden die het best past bij jouw wensen en behoeften. 

Kraan badkamer

De hoogte van je kraan.

Is je badkamermeubel voorzien van een opzetkom of heb je een ingebouwde wastafel? Ook hiermee moet je rekening houden bij het kiezen van een kraan, want dit bepaalt mee de hoogte ervan.

Je ziet wel, dat niet iedere kraan geschikt is voor iedere badkamer! 

BK Concept in Bocholt en Geel houdt rekening met alle details! 

Hoe kies je voor een elektronische of zelfsluitende kraan?

Kranen verschillen soms enorm in de bediening ervan. Je hebt elektrische kranen die werken met een sensor en automatisch uitgaan. Hierdoor hoef je de hendel niet aan te raken, wat in deze tijd extra hygiënisch en veilig is, maar tevens milieuvriendelijk daar de kraan automatisch stopt met lopen na gebruik.

Ideaal voor een gastentoilet, maar ook zeker geschikt voor in de badkamer. Vooral indien er nog kleine kindjes wonen in huis die wel eens de kraan extra lang kunnen aanzetten. 

Je waterverbruik zal er alleszins door zakken! En dat is zeker en vast een pluspunt! 


wastafelkraan

Afvoerstop

Waar je niet onmiddellijk bij stilstaat is de keuze van de afvoerstop. Kies je voor een kraan met een hendel waarmee je de stop kan bedienen of kies je liever voor het clicclac-systeem? Door hierop te drukken sluit je de afvoer af, heel handig en er is geen losse stop nodig.

Ook hier best kijken wat het best bij jou past in functie van het gebruik van jouw wastafel. 

cliclac

Onderhoud van je kraan. 

Ook bij een kraan best rekening houden met details die het poetswerk moeilijker maken. Hoe eenvoudiger het design, hoe gemakkelijker in onderhoud. Want hoe meer hoekjes en kantjes, hoe meer poetswerk een kraan vereist. En opgelet met kalkaanslag! Dit verkort namelijk de levensduur van je kraan bij slecht onderhoud.

Heb je kinderen of niet? Welk materiaal is het sterkste? 

Al raden we ten zeerste af om sterkte antikalk producten te vermijden om beschadigingen aan het chroom te voorkomen. Best regelmatig poetsen en ervoor zorgen dat een "zware poetsbeurt" niet nodig is! 

Badkamerkraan

Jouw wensen en budget.

Of het nu om een renovatie of nieuwbouw gaat, richt je zeker om je budget. Besteedt jouw geld aan wat voor jou het belangrijkste is. Je badkamer moet voldoen aan jouw dagelijkse behoeften zodat je een ruimte krijgt waar je ontspannen de dag kan beginnen en eindigen. Een badkamer die in gebouwd is in functie van de behoeften van jou en je gezin. 

Een badkamer die functioneel is en uiteraard ook héél onderhoudsvriendelijk. 

En ook hier is in ieders budget voor ieders wat wils! 

Noteer je wensen, maak een afspraak en we gaan er samen mee aan de slag! 

Kraan badkamer

Badkamerspecialisten.

Bij BK Concept in Bocholt en in Geel helpen we je graag op weg. Onze specialisten maken voor jou een offerte en 3D tekening naar jouw wensen en behoeften, rekening houdend met je budget.

Ieder detail wordt uitgebreid besproken om verrassingen achteraf te voorkomen. 

Onze jarenlange ervaring is alleen maar in jouw voordeel! Ons vakmanschap is ondertussen een feit! 

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte op maat voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject. 


Zwarte kraan


Onderhoudsvriendelijke badkamer: Tips voor DE juiste keuze in materialen

Ontwerp een badkamer die zowel stijlvol als onderhoudsvriendelijk is. Kies voor weerbestendige materialen, voegloze oppervlakken en waterbestendige verf. Houd het simpel met eenvoudig te reinigen sanitaire voorzieningen en slimme opslagoplossingen. Vereenvoudig uw schoonmaakroutine en geniet van een frisse en georganiseerde badkamer.

Waarom is goed ventileren in de badkamer belangrijk?

Goed ventileren in de badkamer is belangrijk om schimmelvorming, mede geurtjes en problemen met condensatie in de woning te voorkomen. Een slechte ventilatie kan leiden tot vochtige lucht, wat gezondheidsproblemen en structurele schade aan de woning kan veroorzaken. Een goede ventilatie kan ervoor zorgen dat de lucht in de badkamer fris blijft en ieder geurtje wordt afgevoerd.

De voor- en nadelen van een eigen spa in uw achtertuin.

Gaat u ook wel eens naar de sauna of een privé wellness? Dan bent u er waarschijnlijk al vertrouwd mee. Maar tegenwoordig hoeft u daar niet meer naartoe te gaan om te genieten en kan het gemakkelijker als u thuis uw eigen spa of sauna installeert. Want het is toch geweldig om uw eigen spa in uw tuin te hebben? Maar wat zijn de voor- en nadelen? We leggen het haarfijn uit in deze blog! Veel leesplezier!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x