Hoe kies je de juiste kraan?

Hoe kies je de juiste kraan? 

Dat er zoveel keuze is, daar heb je niet bij stilgestaan! Waar moet je op letten bij de keuze van een wastafelkraan? Want een goede wastafelkraan maakt echt een verschil in je badkamer! 

Want de kraan moet niet alleen mooi zijn, hij moet tevens functioneel zijn en uiteraard onderhoudsvriendelijk. 


De stijl van je badkamer.

Ga je voor een landelijke badkamer? Of kies je voor een vintage, moderne of eerder industriële stijl? Ga je voor een standaard kleur van kraan? Of gaat je voorkeur naar een ander alternatief? Dit zijn argumenten waar je rekening mee moet houden bij de keuze van je kraan.

Kraan opzetkom

De functie van je kraan.

Wat zijn de behoeften van je gezin? Wonen er kleine kinderen of oudere mensen bij je thuis? Of eventueel iemand met speciale behoeften? Dient de kraan louter om je handen te wassen en je tanden te poetsen? Of wens je hem ook te gebruiken om je haren te wassen of te spoelen?

Dit zijn allemaal vragen die je jezelf het best stelt en die hulp bieden bij het kiezen van de juiste kraan. 

Hoe beter het antwoord op je vragen, hoe beter dat we de kraan kunnen vinden die het best past bij jouw wensen en behoeften. 

Kraan badkamer

De hoogte van je kraan.

Is je badkamermeubel voorzien van een opzetkom of heb je een ingebouwde wastafel? Ook hiermee moet je rekening houden bij het kiezen van een kraan, want dit bepaalt mee de hoogte ervan.

Je ziet wel, dat niet iedere kraan geschikt is voor iedere badkamer! 

BK Concept in Bocholt en Geel houdt rekening met alle details! 

Hoe kies je voor een elektronische of zelfsluitende kraan?

Kranen verschillen soms enorm in de bediening ervan. Je hebt elektrische kranen die werken met een sensor en automatisch uitgaan. Hierdoor hoef je de hendel niet aan te raken, wat in deze tijd extra hygiënisch en veilig is, maar tevens milieuvriendelijk daar de kraan automatisch stopt met lopen na gebruik.

Ideaal voor een gastentoilet, maar ook zeker geschikt voor in de badkamer. Vooral indien er nog kleine kindjes wonen in huis die wel eens de kraan extra lang kunnen aanzetten. 

Je waterverbruik zal er alleszins door zakken! En dat is zeker en vast een pluspunt! 


wastafelkraan

Afvoerstop

Waar je niet onmiddellijk bij stilstaat is de keuze van de afvoerstop. Kies je voor een kraan met een hendel waarmee je de stop kan bedienen of kies je liever voor het clicclac-systeem? Door hierop te drukken sluit je de afvoer af, heel handig en er is geen losse stop nodig.

Ook hier best kijken wat het best bij jou past in functie van het gebruik van jouw wastafel. 

cliclac

Onderhoud van je kraan. 

Ook bij een kraan best rekening houden met details die het poetswerk moeilijker maken. Hoe eenvoudiger het design, hoe gemakkelijker in onderhoud. Want hoe meer hoekjes en kantjes, hoe meer poetswerk een kraan vereist. En opgelet met kalkaanslag! Dit verkort namelijk de levensduur van je kraan bij slecht onderhoud.

Heb je kinderen of niet? Welk materiaal is het sterkste? 

Al raden we ten zeerste af om sterkte antikalk producten te vermijden om beschadigingen aan het chroom te voorkomen. Best regelmatig poetsen en ervoor zorgen dat een "zware poetsbeurt" niet nodig is! 

Badkamerkraan

Jouw wensen en budget.

Of het nu om een renovatie of nieuwbouw gaat, richt je zeker om je budget. Besteedt jouw geld aan wat voor jou het belangrijkste is. Je badkamer moet voldoen aan jouw dagelijkse behoeften zodat je een ruimte krijgt waar je ontspannen de dag kan beginnen en eindigen. Een badkamer die in gebouwd is in functie van de behoeften van jou en je gezin. 

Een badkamer die functioneel is en uiteraard ook héél onderhoudsvriendelijk. 

En ook hier is in ieders budget voor ieders wat wils! 

Noteer je wensen, maak een afspraak en we gaan er samen mee aan de slag! 

Kraan badkamer

Badkamerspecialisten.

Bij BK Concept in Bocholt en in Geel helpen we je graag op weg. Onze specialisten maken voor jou een offerte en 3D tekening naar jouw wensen en behoeften, rekening houdend met je budget.

Ieder detail wordt uitgebreid besproken om verrassingen achteraf te voorkomen. 

Onze jarenlange ervaring is alleen maar in jouw voordeel! Ons vakmanschap is ondertussen een feit! 

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte op maat voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject. 


Zwarte kraan


Hoe kies je de juiste kraan?

De voor- en nadelen van een eigen spa in uw achtertuin.

Gaat u ook wel eens naar de sauna of een privé wellness? Dan bent u er waarschijnlijk al vertrouwd mee. Maar tegenwoordig hoeft u daar niet meer naartoe te gaan om te genieten en kan het gemakkelijker als u thuis uw eigen spa of sauna installeert. Want het is toch geweldig om uw eigen spa in uw tuin te hebben? Maar wat zijn de voor- en nadelen? We leggen het haarfijn uit in deze blog! Veel leesplezier!

Lees meer

Planten in de badkamer

Veel badkamers ogen soms wat saai omdat er weinig kleur wordt gebruikt. Gebruik kleur en voeg zo meer warmte en sfeer toe aan uw badkamer. Een gezonde en sfeervolle manier om dit te doen is om planten te plaatsen in de badkamer.

Lees meer

Whirlpools van Kinedo

DE ideale manier om thuis te ontspannen na een drukke werkdag: baden in een heerlijk warme whirlpool van Kinedo. Ook uw droom om naar buiten te lopen en in uw eigen bubbelbad te stappen? Laat het geen droom blijven en bezoek zeker eens onze showroom in Geel voor meer informatie.

Lees meer

Toekomstbestendige badkamer

Is uw badkamer gedateerd en wil u deze graag renoveren naar een toekomstbestendige badkamer? Maar wil u niet inboeten op gezelligheid en sfeer in uw badkamer? Geen enkel probleem! BK Concept Bocholt maakt van uw badkamer een sfeervolle badkamer die tevens toekomstbestendig is.

Lees meer

Tegels kiezen voor uw woning

De look van uw nieuwe woning/ruimte wordt grotendeels bepaald door de keuze van uw tegels. Waarop kan u best letten bij het kiezen van de tegels voor uw woning? Wij helpen u graag op weg!

Lees meer

Het kiezen van de juiste douchewand.

Een douchewand, een onmisbaar gegeven in uw badkamer. Het zorgt niet alleen voor de nodige privacy, het zorgt er ook voor dat de rest van uw badkamer niet nat wordt terwijl uw doucht. Maar tegelijkertijd is het ook DE blikvanger in uw badkamer! Waarmee houdt u best rekening bij het kiezen van de juiste douchewand?

Lees meer

Wat is de kost van een badkamer?

Droom jij ook van een nieuwe badkamer? Een badkamer die voldoet aan jouw wensen en behoeften? Waar moet je rekening mee houden en wat bepaalt de prijs van je badkamer? Onze jarenlange ervaring en vakmanschap is ondertussen een feit!

Lees meer

Hoe schimmel in je badkamer verwijderen?

Niet enkel schadelijk voor je gezondheid, maar proper uitzien doet het helemaal niet! Hoe kan je deze schimmel veilig verwijderen of nog beter... Hoe kan je deze schimmel voorkomen? Zeker eens lezen om erger te voorkomen!

Lees meer

Ontspanning op maat met de whirlpools van Villeroy&Boch

Heeft u rugklachten of last van verkrampte spieren en wilt u een individuele massage op de pijnlijke plek? De JetPak technologie van de spa’s van Villeroy&Boch biedt u een individuele massage van bepaalde rugzones en zorgt zo voor een effectieve verlichting. Mogelijkheid tot testen!

Lees meer

Waar en welk toilet, moeilijke keuze?

Het al dan niet plaatsen van een toilet in de badkamer.. Niet altijd de gemakkelijkste keuze. Maar wat zijn de voor- en nadelen?

Lees meer

Ervaar ontspanning met een buitenspa in uw tuin, het hele jaar door!

Krijg zonder uw koffers te pakken een vakantiegevoel in uw eigen tuin en geniet buitenshuis van de verwennerij en de stimulerende kracht van het bruisende water.

Lees meer

Bad of douche?

Eén van de moeilijkste beslissingen bij een badkamerrenovatie... De keuze voor een bad of douche. Welke beslissing is voor jou de juiste? Ontdek het in deze blog.

Lees meer

Wat meer over onszelf...

Onder het mom van onbekend is onbemind willen we in onze eerste blog even de tijd nemen om onszelf voor te stellen.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x