phone 089 70 00 04

Hoe schimmel in je badkamer verwijderen?

Niet enkel schadelijk voor je gezondheid, maar proper uitzien doet het helemaal niet! Hoe kan je deze schimmel veilig verwijderen of nog beter... Hoe kan je deze schimmel voorkomen? Zeker eens lezen om erger te voorkomen!

Hoe schimmel in je badkamer verwijderen?

Waar komt de schimmel vandaan?

Door het warme water in de badkamer produceer je waterdamp dat blijft rondzweven in de badkamer. Bij onvoldoende ventilatie blijft deze waterdamp hangen en zal beginnen condenseren op de koudere materialen in de badkamer. Materialen die poreus zijn zullen deze waterdruppels opnemen en dit is de ideale voedingsbodem voor schimmels.

Een klein schimmelvlekje is niet de grootste ramp en deze zwarte schimmel is ook niet dodelijk. Maar zodra een muffe geur verschijnt en de schimmelplekken groter worden, wordt de schimmel WEL gevaarlijk! Uiteraard kan je hierdoor last krijgen van verschillende gezondheidsklachten zoals oa. luchtweginfecties of ge├»rriteerde slijmvliezen of prikkelende ogen. De ene persoon is gevoeliger hieraan dan de andere. 


Schimmel in de badkamer

Hoe kan je schimmel voorkomen?

Ventileren!!!
Ofwel door je venster te openen, daar vocht zo snel mogelijk naar buiten moet worden afgevoerd, ofwel door een actief ventilatiesysteem te plaatsen zodat de vochtige lucht wordt verwijderd uit de ruimte zodat de schimmels niet kunnen groeien. Reinig ook regelmatig de ventilator voor een goede luchtdoorstroming.

BK Concept Bocholt berekent voor jou welk ventilatiesysteem nodig is in jouw badkamer! 

Ook kan je best de vochtige wanden aftrekken na het gebruik of droogvegen met een handdoek. Op deze manier loopt het water snel weg via het afvoerputje in plaats van dat het zich verspreidt als vochtige lucht. 

In de winter raden we ook aan om de verwarming van tevoren al aan te zetten. Je voorkomt op deze manier extra condens daar de muren dan al opgewarmd zijn, waardoor je minder kans hebt op schimmelplekken. 

Let er ook op dat je geen beschadigde voegen of kitranden of tegels in je badkamer hebt. Deze kan je dan best vervangen of repareren daar deze extra ontvankelijk zijn voor vochtopname. 

Ventilatie badkamer

Helaas, te laat. Hoe schimmel verwijderen?

Hoe verwijder je schimmel op je voeg- en kitranden?

  • Neem een emmer met 1 liter water en voeg 25ml bleekwater (javel) toe.
  • Bekijk wel even of je douchebak of douchewand bestendig is tegen deze producten. Bij twijfel neem je best even contact met ons op. Alle materialen in chroom (kraanwerk, profielen douchewand) zijn nooit bestand tegen agressieve producten, de chroom kan zelfs oplossen/opvreten en voor altijd beschadigd geraken. 
  • Dop watten in het mengsel en plaats het goed op de randen OF doe het in een plantensproeier en spuit het rechtstreeks op de schimmelplekken.
  • Laat het enkele uren of beter nog, een hele nacht intrekken (Let er wel op dat je een raam of deur openzet zodat de javeldampen naar buiten kunnen en gebruik handschoenen en een mondmasker)
  • Neem een spons en doe hier een beetje waspoeder op en schuren maar! Voor de voegen is een oude tandenborstel ook wel handig.
  • Alles grondig wegspoelen met overvloedig water! 
  • En voila, je hebt weer een schimmelvrije douche/bad! 

Wil je het nog beter doen? 

Zorg dan voor een regelmatig onderhoud zodat schuren niet hoeft! De behandeling hierboven kost weinig tijd en als je deze op regelmatige basis doet, dan hoeft het product tegen schimmel ook niet zolang in te trekken. 

Geef ook zeker deze instructies aan je poetshulp om erger te voorkomen! 

Bij twijfel mag je uiteraard altijd contact opnemen met onze badkamerspecialisten in Bocholt of in Geel. 

Onderhoud badkamer

Het schoonmaken is een hele klus

Het is dan ook aan te raden om je badkamer regelmatig schoon te maken om schimmel te voorkomen en het gebruik van agressieve middelen te beperken.

Want agressieve middelen, zoals bv. antikalk producten en producten om schimmel te verwijderen zijn niet goed voor uw materialen en kunnen blijvende schade veroorzaken! 

Lees ook altijd de gebruiksaanwijzing van je producten om voorkomen dat je beschadigingen maakt. 

(bij twijfel mag je altijd een mailtje sturen naar heidi@bkconcept.be en zij stuurt je de nodige info. Uiteraard kan je hiervoor ook altijd terecht in onze showroom in Bocholt of Geel)

Spoel alle producten (zowel de zeepresten na het reinigen als de zeepresten na het douchen) ook altijd grondig weg met water en vergeet de gepoetste oppervlakte ook niet te drogen! En ook al denk je dat het product geen beschadigingen kan veroorzaken, altijd met voldoende water naspoelen! 

Niks zo fijn als een schone en schimmelvrije badkamer!


Schimmel in de badkamer verwijderen

Keuze materialen en schimmel voorkomen

Ga je je badkamer renoveren en wil je in de toekomst de schimmelvorming voorkomen? Ook hiervoor kan BK Concept je van dienst zijn. 

Al moeten we wel even meegeven dat een badkamer die niet gepoetst moet worden niet bestaat !

Breng zeker eens een bezoekje aan onze showroom in Bocholt of Geel en we helpen je graag op weg. 

Of vul het online contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! 


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x