Hoe schimmel in je badkamer verwijderen?

Hoe schimmel in je badkamer verwijderen?

Waar komt de schimmel vandaan?

Door het warme water in de badkamer produceer je waterdamp dat blijft rondzweven in de badkamer. Bij onvoldoende ventilatie blijft deze waterdamp hangen en zal beginnen condenseren op de koudere materialen in de badkamer. Materialen die poreus zijn zullen deze waterdruppels opnemen en dit is de ideale voedingsbodem voor schimmels.

Een klein schimmelvlekje is niet de grootste ramp en deze zwarte schimmel is ook niet dodelijk. Maar zodra een muffe geur verschijnt en de schimmelplekken groter worden, wordt de schimmel WEL gevaarlijk! Uiteraard kan je hierdoor last krijgen van verschillende gezondheidsklachten zoals oa. luchtweginfecties of geïrriteerde slijmvliezen of prikkelende ogen. De ene persoon is gevoeliger hieraan dan de andere. 


Schimmel in de badkamer

Hoe kan je schimmel voorkomen?

Ventileren!!!
Ofwel door je venster te openen, daar vocht zo snel mogelijk naar buiten moet worden afgevoerd, ofwel door een actief ventilatiesysteem te plaatsen zodat de vochtige lucht wordt verwijderd uit de ruimte zodat de schimmels niet kunnen groeien. Reinig ook regelmatig de ventilator voor een goede luchtdoorstroming.

BK Concept Bocholt berekent voor jou welk ventilatiesysteem nodig is in jouw badkamer! 

Ook kan je best de vochtige wanden aftrekken na het gebruik of droogvegen met een handdoek. Op deze manier loopt het water snel weg via het afvoerputje in plaats van dat het zich verspreidt als vochtige lucht. 

In de winter raden we ook aan om de verwarming van tevoren al aan te zetten. Je voorkomt op deze manier extra condens daar de muren dan al opgewarmd zijn, waardoor je minder kans hebt op schimmelplekken. 

Let er ook op dat je geen beschadigde voegen of kitranden of tegels in je badkamer hebt. Deze kan je dan best vervangen of repareren daar deze extra ontvankelijk zijn voor vochtopname. 

Ventilatie badkamer

Helaas, te laat. Hoe schimmel verwijderen?

Hoe verwijder je schimmel op je voeg- en kitranden?

  • Neem een emmer met 1 liter water en voeg 25ml bleekwater (javel) toe.
  • Bekijk wel even of je douchebak of douchewand bestendig is tegen deze producten. Bij twijfel neem je best even contact met ons op. Alle materialen in chroom (kraanwerk, profielen douchewand) zijn nooit bestand tegen agressieve producten, de chroom kan zelfs oplossen/opvreten en voor altijd beschadigd geraken. 
  • Dop watten in het mengsel en plaats het goed op de randen OF doe het in een plantensproeier en spuit het rechtstreeks op de schimmelplekken.
  • Laat het enkele uren of beter nog, een hele nacht intrekken (Let er wel op dat je een raam of deur openzet zodat de javeldampen naar buiten kunnen en gebruik handschoenen en een mondmasker)
  • Neem een spons en doe hier een beetje waspoeder op en schuren maar! Voor de voegen is een oude tandenborstel ook wel handig.
  • Alles grondig wegspoelen met overvloedig water! 
  • En voila, je hebt weer een schimmelvrije douche/bad! 

Wil je het nog beter doen? 

Zorg dan voor een regelmatig onderhoud zodat schuren niet hoeft! De behandeling hierboven kost weinig tijd en als je deze op regelmatige basis doet, dan hoeft het product tegen schimmel ook niet zolang in te trekken. 

Geef ook zeker deze instructies aan je poetshulp om erger te voorkomen! 

Bij twijfel mag je uiteraard altijd contact opnemen met onze badkamerspecialisten in Bocholt of in Geel. 

Onderhoud badkamer

Het schoonmaken is een hele klus

Het is dan ook aan te raden om je badkamer regelmatig schoon te maken om schimmel te voorkomen en het gebruik van agressieve middelen te beperken.

Want agressieve middelen, zoals bv. antikalk producten en producten om schimmel te verwijderen zijn niet goed voor uw materialen en kunnen blijvende schade veroorzaken! 

Lees ook altijd de gebruiksaanwijzing van je producten om voorkomen dat je beschadigingen maakt. 

(bij twijfel mag je altijd een mailtje sturen naar heidi@bkconcept.be en zij stuurt je de nodige info. Uiteraard kan je hiervoor ook altijd terecht in onze showroom in Bocholt of Geel)

Spoel alle producten (zowel de zeepresten na het reinigen als de zeepresten na het douchen) ook altijd grondig weg met water en vergeet de gepoetste oppervlakte ook niet te drogen! En ook al denk je dat het product geen beschadigingen kan veroorzaken, altijd met voldoende water naspoelen! 

Niks zo fijn als een schone en schimmelvrije badkamer!


Schimmel in de badkamer verwijderen

Keuze materialen en schimmel voorkomen

Ga je je badkamer renoveren en wil je in de toekomst de schimmelvorming voorkomen? Ook hiervoor kan BK Concept je van dienst zijn. 

Al moeten we wel even meegeven dat een badkamer die niet gepoetst moet worden niet bestaat !

Breng zeker eens een bezoekje aan onze showroom in Bocholt of Geel en we helpen je graag op weg. 

Of vul het online contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! 


Hoe schimmel in je badkamer verwijderen?

De voor- en nadelen van een eigen spa in uw achtertuin.

Gaat u ook wel eens naar de sauna of een privé wellness? Dan bent u er waarschijnlijk al vertrouwd mee. Maar tegenwoordig hoeft u daar niet meer naartoe te gaan om te genieten en kan het gemakkelijker als u thuis uw eigen spa of sauna installeert. Want het is toch geweldig om uw eigen spa in uw tuin te hebben? Maar wat zijn de voor- en nadelen? We leggen het haarfijn uit in deze blog! Veel leesplezier!

Lees meer

Planten in de badkamer

Veel badkamers ogen soms wat saai omdat er weinig kleur wordt gebruikt. Gebruik kleur en voeg zo meer warmte en sfeer toe aan uw badkamer. Een gezonde en sfeervolle manier om dit te doen is om planten te plaatsen in de badkamer.

Lees meer

Whirlpools van Kinedo

DE ideale manier om thuis te ontspannen na een drukke werkdag: baden in een heerlijk warme whirlpool van Kinedo. Ook uw droom om naar buiten te lopen en in uw eigen bubbelbad te stappen? Laat het geen droom blijven en bezoek zeker eens onze showroom in Geel voor meer informatie.

Lees meer

Toekomstbestendige badkamer

Is uw badkamer gedateerd en wil u deze graag renoveren naar een toekomstbestendige badkamer? Maar wil u niet inboeten op gezelligheid en sfeer in uw badkamer? Geen enkel probleem! BK Concept Bocholt maakt van uw badkamer een sfeervolle badkamer die tevens toekomstbestendig is.

Lees meer

Tegels kiezen voor uw woning

De look van uw nieuwe woning/ruimte wordt grotendeels bepaald door de keuze van uw tegels. Waarop kan u best letten bij het kiezen van de tegels voor uw woning? Wij helpen u graag op weg!

Lees meer

Het kiezen van de juiste douchewand.

Een douchewand, een onmisbaar gegeven in uw badkamer. Het zorgt niet alleen voor de nodige privacy, het zorgt er ook voor dat de rest van uw badkamer niet nat wordt terwijl uw doucht. Maar tegelijkertijd is het ook DE blikvanger in uw badkamer! Waarmee houdt u best rekening bij het kiezen van de juiste douchewand?

Lees meer

Hoe kies je de juiste kraan?

Niet gemakkelijk om de juiste wastafelkraan te vinden voor in de badkamer. Je hebt alles bepaald: de tegels/ wandbekleding gekozen, het perfecte meubel, het bad, de vloer, ... maar dan komen nog een paar details die gekozen moeten worden.. Eén van die details is het uitzoeken van een mooie en praktische wastafelkraan. Een kraan die niet alleen mooi oogt, maar die tevens functioneel en onderhoudsvriendelijk is. BK Concept Bocholt en Geel helpen je graag bij het kiezen van de kraan die het best past bij jouw wensen en behoeften.

Lees meer

Wat is de kost van een badkamer?

Droom jij ook van een nieuwe badkamer? Een badkamer die voldoet aan jouw wensen en behoeften? Waar moet je rekening mee houden en wat bepaalt de prijs van je badkamer? Onze jarenlange ervaring en vakmanschap is ondertussen een feit!

Lees meer

Ontspanning op maat met de whirlpools van Villeroy&Boch

Heeft u rugklachten of last van verkrampte spieren en wilt u een individuele massage op de pijnlijke plek? De JetPak technologie van de spa’s van Villeroy&Boch biedt u een individuele massage van bepaalde rugzones en zorgt zo voor een effectieve verlichting. Mogelijkheid tot testen!

Lees meer

Waar en welk toilet, moeilijke keuze?

Het al dan niet plaatsen van een toilet in de badkamer.. Niet altijd de gemakkelijkste keuze. Maar wat zijn de voor- en nadelen?

Lees meer

Ervaar ontspanning met een buitenspa in uw tuin, het hele jaar door!

Krijg zonder uw koffers te pakken een vakantiegevoel in uw eigen tuin en geniet buitenshuis van de verwennerij en de stimulerende kracht van het bruisende water.

Lees meer

Bad of douche?

Eén van de moeilijkste beslissingen bij een badkamerrenovatie... De keuze voor een bad of douche. Welke beslissing is voor jou de juiste? Ontdek het in deze blog.

Lees meer

Wat meer over onszelf...

Onder het mom van onbekend is onbemind willen we in onze eerste blog even de tijd nemen om onszelf voor te stellen.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x