phone 089 70 00 04

Planten in de badkamer

Veel badkamers ogen soms wat saai omdat er weinig kleur wordt gebruikt. Gebruik kleur en voeg zo meer warmte en sfeer toe aan je badkamer. Een gezonde en sfeervolle manier om dit te doen is om planten te plaatsen in de badkamer.

Planten in de badkamer. 

Ook graag planten geplaatst in de badkamer? 

Veel mensen hebben planten in huis staan. Voornamelijk staan deze in de woonkamer, de keuken en in de slaapkamer. Maar toch is het ook héél goed om planten te zetten in de badkamer. 

Planten zijn namelijk héél goed voor onze gezondheid. Ze zorgen dat onze luchtvochtigheid in de ruimte verbetert. Ze zuiveren tevens de vochtige lucht en zorgen hiervoor dat bacteriën geen kans krijgen. Dit is ideaal voor een ruimte waar hygiëne héél belangrijk is. 

Ook creëren ze gezelligheid in de badkamer. Ze hebben een rustgevend effect en zorgen ervoor dat je je helemaal kan ontspannen. Voor vele mensen geven ze dan ook een flinke boost aan hun humeur. 

Ook zorgen ze voor kleur en fleuren ze de ruimte meteen op. De groene kleur zorgt tevens voor een kalmerend effect. 

Verschillende soorten kamerplanten en tropische planten doen het goed in de badkamer en fungeren als goede planten in de badkamer. Als de badkamer niet te groot is, kies dan ook geen te grote plant. Indien de ruimte wel groot genoeg is raden we een grote plant aan daar zij meestal weinig licht nodig hebben en kunnen gedijen in het donkerste hoekje. 

Vele klanten geven de voorkeur een mooie plant te zetten op het badkamermeubel. Maar er kan ook gekozen worden om de planten aan het plafond voor het raam te hangen of om ze aan de muur op te hangen of bijvoorbeeld in de inloopdouche. 

Let er wel goed op of de planten die gekozen zijn veel water mogen hebben. 

 Ook groeien de planten hard omwille van de luchtvochtigheid in de badkamer. Wel belangrijk om te weten is dat er een raam is in de badkamer om de planten van het nodige licht te voorzien. En als je in de winter de badkamer verlucht door het raam op een kier te zetten, kan je best even je plant verplaatsen (als het voor het raam staat). Deze kan immers niet zo goed tegen koude lucht. 

Badkamerrenovatie Kinrooi

Welke planten in de badkamer?

Hoe meer planten je in huis hebt, hoe beter en gezonder. Planten zuiveren de vochtige lucht en zorgen ervoor dat de bacteriën geen kans krijgen, ideaal dus in de badkamer. Hou wel rekening met de luchtvochtigheid en het feit of er al dan niet veel licht aanwezig is in de ruimte.

Ook kan niet iedere plant tegen luchtvochtigheid en vindt niet elke plant het prettig om op een donkere plek te staan. Hou er dus rekening mee dat er meestal in de badkamer niet al te veel licht binnenkomt. 


Badkamerrenovatie Opglabbeek

Onze keuze planten in de badkamer. 

Wij zijn op onderzoek gegaan, welk groen kan het het best plaatsen in je badkamer? 

Zie hieronder onze keuze. 

Badkamerrenovatie Opglabbeek

Plannen om uw woning te renoveren?

Bezoek onze toonzaal in Bocholt of in Geel

De varen

De varen is een plant die houdt van vochtige plekken en goed gedijt zonder al te veel licht. Ideaal in de badkamer dus. Je vind verschillende soorten op de markt, maar de krulvaren (Nephrolepis Exalta) is erg populair en daarbij ook nog eens luchtzuiverend.

Planten in de badkamer

Aloë Vera

De Aloë Vera plant is een echte "must have" in huis. Deze plant is makkelijk in onderhoud, doet het goed in zowel donkere als lichte ruimtes en heeft niet veel water nodig. Daarnaast hebben de bladen een zeer verkoelende werking bij brandplekken en andere kwetsuren.

Planten in de badkamer

Vrouwentong

De vrouwentong of sansevieria is een ijzersterke kamerplant, erg gemakkelijk in de verzorging en staat ook nog eens erg leuk. Hij mag dan ook zeker niet ontbreken in je plantencollectie. Vrouwentong is ideaal voor iedereen die niet echt groene vingers heeft, want deze plant overleeft bijna alles!

Vrouwentong in de badkamer

Graslelie

Of de graslelie, ook wel bekend als spider plant, nu in de zon of in de schaduw staat, het maakt hem niet zo veel uit. Het liefst krijgt de graslelie twee keer per week water. Eén keer per week sproeien vindt hij heerlijk!

Graslelie in de badkamer

Lepelplant

Is een gemakkelijke plant die ook geschikt is voor mensen die geen groene vingers hebben en ze past goed in zowel klassieke als moderne interieurs. Ze is één van de meest luchtzuiverende kamerplanten. Voor het uit de lucht opnemen van schadelijke stoffen levert de plant zuivere zuurstof terug, wat de leefomgeving aanmerkelijk verbetert.

Lepelplant in de badkamer

Geen groene vingers.

Als je al een paar teleurstellende ervaringen met planten hebt gehad, kan het gemakkelijk zijn om te concluderen dat je geen groene vingers hebt. Een grote geruststelling is wel dat voor de meeste badkamerplanten je geen groene vingers moet hebben.

Eén voor één zijn het gemakkelijke planten die wel tegen een stootje kunnen en niet onmiddellijk dood gaan bij een keer te veel of te weinig water.

Planten in de badkamer

Ook onze klanten verkiezen planten in de badkamer. 

Fris & Natuurlijk: Planten in de badkamer


Ruim & Licht: Planten in de badkamer


Zwart is tijdloze luxe: Planten in de badkamer


Ook plannen om je woning of badkamer te renoveren?

Renovatiebedrijf BK Concept is gespecialiseerd in alle renovatiewerken voor particulieren, horeca en bedrijven. Neem contact met ons op en wij komen graag langs voor een vrijblijvende kennismaking. 

Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte op maat! 

Of breng eens een bezoekje aan onze toonzaal in Bocholt of Geel! {{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x