Planten in de badkamer

Planten in de badkamer. 

Ook graag planten geplaatst in de badkamer? 

Veel mensen hebben planten in huis staan. Voornamelijk staan deze in de woonkamer, de keuken en in de slaapkamer. Maar toch is het ook héél goed om planten te zetten in de badkamer. 

Planten zijn namelijk héél goed voor onze gezondheid. Ze zorgen dat onze luchtvochtigheid in de ruimte verbetert. Ze zuiveren tevens de vochtige lucht en zorgen hiervoor dat bacteriën geen kans krijgen. Dit is ideaal voor een ruimte waar hygiëne héél belangrijk is. 

Ook creëren ze gezelligheid in de badkamer. Ze hebben een rustgevend effect en zorgen ervoor dat u helemaal kan ontspannen. Voor vele mensen geven ze dan ook een flinke boost aan hun humeur. 

Ook zorgen ze voor kleur en fleuren ze de ruimte meteen op. De groene kleur zorgt tevens voor een kalmerend effect. 

Verschillende soorten kamerplanten en tropische planten doen het goed in de badkamer en fungeren als goede planten in de badkamer. Als de badkamer niet te groot is, kies dan ook geen te grote plant. Indien de ruimte wel groot genoeg is raden we een grote plant aan daar zij meestal weinig licht nodig hebben en kunnen gedijen in het donkerste hoekje. 

Vele klanten geven de voorkeur een mooie plant te zetten op het badkamermeubel. Maar er kan ook gekozen worden om de planten aan het plafond voor het raam te hangen of om ze aan de muur op te hangen of bijvoorbeeld in de inloopdouche. 

Let er wel goed op of de planten die gekozen zijn veel water mogen hebben. 

Ook groeien de planten hard omwille van de luchtvochtigheid in de badkamer. Wel belangrijk om te weten is dat er een raam is in de badkamer om de planten van het nodige licht te voorzien. En als u in de winter de badkamer verlucht door het raam op een kier te zetten, kan u best even uw plant verplaatsen (als het voor het raam staat). Deze kan immers niet zo goed tegen koude lucht. 

Badkamerrenovatie Kinrooi

Welke planten in de badkamer?

Hoe meer planten u in huis hebt, hoe beter en gezonder. Planten zuiveren de vochtige lucht en zorgen ervoor dat de bacteriën geen kans krijgen, ideaal dus in de badkamer. Hou wel rekening met de luchtvochtigheid en het feit of er al dan niet veel licht aanwezig is in de ruimte.

Ook kan niet iedere plant tegen luchtvochtigheid en vindt niet elke plant het prettig om op een donkere plek te staan. Hou er dus rekening mee dat er meestal in de badkamer niet al te veel licht binnenkomt. 


Badkamerrenovatie Opglabbeek

Onze keuze planten in de badkamer. 

Wij zijn op onderzoek gegaan, welk groen kan het het best plaatsen in je badkamer? 

Zie hieronder onze keuze. 

Badkamerrenovatie Opglabbeek

Plannen om uw woning te renoveren?

Bezoek onze toonzaal in Bocholt of in Geel

De varen

De varen is een plant die houdt van vochtige plekken en goed gedijt zonder al te veel licht. Ideaal in de badkamer dus. U vindt verschillende soorten op de markt, maar de krulvaren (Nephrolepis Exalta) is erg populair en daarbij ook nog eens luchtzuiverend.

Planten in de badkamer

Aloë Vera

De Aloë Vera plant is een echte "must have" in huis. Deze plant is makkelijk in onderhoud, doet het goed in zowel donkere als lichte ruimtes en heeft niet veel water nodig. Daarnaast hebben de bladen een zeer verkoelende werking bij brandplekken en andere kwetsuren.

Planten in de badkamer

Vrouwentong

De vrouwentong of sansevieria is een ijzersterke kamerplant, erg gemakkelijk in de verzorging en staat ook nog eens erg leuk. Hij mag dan ook zeker niet ontbreken in uw plantencollectie. Vrouwentong is ideaal voor iedereen die niet echt groene vingers heeft, want deze plant overleeft bijna alles!

Vrouwentong in de badkamer

Graag een afspraak in onze showroom in Bocholt of Geel?

Graslelie

Of de graslelie, ook wel bekend als spider plant, nu in de zon of in de schaduw staat, het maakt hem niet zo veel uit. Het liefst krijgt de graslelie twee keer per week water. Eén keer per week sproeien vindt hij heerlijk!

Graslelie in de badkamer

Lepelplant

Is een gemakkelijke plant die ook geschikt is voor mensen die geen groene vingers hebben en ze past goed in zowel klassieke als moderne interieurs. Ze is één van de meest luchtzuiverende kamerplanten. Voor het uit de lucht opnemen van schadelijke stoffen levert de plant zuivere zuurstof terug, wat de leefomgeving aanmerkelijk verbetert.

Lepelplant in de badkamer

Geen groene vingers.

Als u al een paar teleurstellende ervaringen met planten gehad heeft, kan het gemakkelijk zijn om te concluderen dat u geen groene vingers hebt. Een grote geruststelling is wel dat voor de meeste badkamerplanten u geen groene vingers moet hebben.

Eén voor één zijn het gemakkelijke planten die wel tegen een stootje kunnen en niet onmiddellijk dood gaan bij een keer te veel of te weinig water.

Planten in de badkamer

Ook onze klanten verkiezen planten in de badkamer. 

Fris & Natuurlijk: Planten in de badkamer


Ruim & Licht: Planten in de badkamer


Zwart is tijdloze luxe: Planten in de badkamer


Ook plannen om je woning of badkamer te renoveren?

Renovatiebedrijf BK Concept is gespecialiseerd in alle renovatiewerken voor particulieren, horeca en bedrijven. Neem contact met ons op en wij komen graag langs voor een vrijblijvende kennismaking. 

Breng een bezoekje aan onze toonzaal in Bocholt of Geel! 

Of breng eens een bezoekje aan onze toonzaal in Bocholt of Geel! 


Planten in de badkamer

De voor- en nadelen van een eigen spa in uw achtertuin.

Gaat u ook wel eens naar de sauna of een privé wellness? Dan bent u er waarschijnlijk al vertrouwd mee. Maar tegenwoordig hoeft u daar niet meer naartoe te gaan om te genieten en kan het gemakkelijker als u thuis uw eigen spa of sauna installeert. Want het is toch geweldig om uw eigen spa in uw tuin te hebben? Maar wat zijn de voor- en nadelen? We leggen het haarfijn uit in deze blog! Veel leesplezier!

Lees meer

Whirlpools van Kinedo

DE ideale manier om thuis te ontspannen na een drukke werkdag: baden in een heerlijk warme whirlpool van Kinedo. Ook uw droom om naar buiten te lopen en in uw eigen bubbelbad te stappen? Laat het geen droom blijven en bezoek zeker eens onze showroom in Geel voor meer informatie.

Lees meer

Toekomstbestendige badkamer

Is uw badkamer gedateerd en wil u deze graag renoveren naar een toekomstbestendige badkamer? Maar wil u niet inboeten op gezelligheid en sfeer in uw badkamer? Geen enkel probleem! BK Concept Bocholt maakt van uw badkamer een sfeervolle badkamer die tevens toekomstbestendig is.

Lees meer

Tegels kiezen voor uw woning

De look van uw nieuwe woning/ruimte wordt grotendeels bepaald door de keuze van uw tegels. Waarop kan u best letten bij het kiezen van de tegels voor uw woning? Wij helpen u graag op weg!

Lees meer

Het kiezen van de juiste douchewand.

Een douchewand, een onmisbaar gegeven in uw badkamer. Het zorgt niet alleen voor de nodige privacy, het zorgt er ook voor dat de rest van uw badkamer niet nat wordt terwijl uw doucht. Maar tegelijkertijd is het ook DE blikvanger in uw badkamer! Waarmee houdt u best rekening bij het kiezen van de juiste douchewand?

Lees meer

Hoe kies je de juiste kraan?

Niet gemakkelijk om de juiste wastafelkraan te vinden voor in de badkamer. Je hebt alles bepaald: de tegels/ wandbekleding gekozen, het perfecte meubel, het bad, de vloer, ... maar dan komen nog een paar details die gekozen moeten worden.. Eén van die details is het uitzoeken van een mooie en praktische wastafelkraan. Een kraan die niet alleen mooi oogt, maar die tevens functioneel en onderhoudsvriendelijk is. BK Concept Bocholt en Geel helpen je graag bij het kiezen van de kraan die het best past bij jouw wensen en behoeften.

Lees meer

Wat is de kost van een badkamer?

Droom jij ook van een nieuwe badkamer? Een badkamer die voldoet aan jouw wensen en behoeften? Waar moet je rekening mee houden en wat bepaalt de prijs van je badkamer? Onze jarenlange ervaring en vakmanschap is ondertussen een feit!

Lees meer

Hoe schimmel in je badkamer verwijderen?

Niet enkel schadelijk voor je gezondheid, maar proper uitzien doet het helemaal niet! Hoe kan je deze schimmel veilig verwijderen of nog beter... Hoe kan je deze schimmel voorkomen? Zeker eens lezen om erger te voorkomen!

Lees meer

Ontspanning op maat met de whirlpools van Villeroy&Boch

Heeft u rugklachten of last van verkrampte spieren en wilt u een individuele massage op de pijnlijke plek? De JetPak technologie van de spa’s van Villeroy&Boch biedt u een individuele massage van bepaalde rugzones en zorgt zo voor een effectieve verlichting. Mogelijkheid tot testen!

Lees meer

Waar en welk toilet, moeilijke keuze?

Het al dan niet plaatsen van een toilet in de badkamer.. Niet altijd de gemakkelijkste keuze. Maar wat zijn de voor- en nadelen?

Lees meer

Ervaar ontspanning met een buitenspa in uw tuin, het hele jaar door!

Krijg zonder uw koffers te pakken een vakantiegevoel in uw eigen tuin en geniet buitenshuis van de verwennerij en de stimulerende kracht van het bruisende water.

Lees meer

Bad of douche?

Eén van de moeilijkste beslissingen bij een badkamerrenovatie... De keuze voor een bad of douche. Welke beslissing is voor jou de juiste? Ontdek het in deze blog.

Lees meer

Wat meer over onszelf...

Onder het mom van onbekend is onbemind willen we in onze eerste blog even de tijd nemen om onszelf voor te stellen.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x