phone 089 70 00 04

Toekomstbestendige badkamer

Is je badkamer gedateerd en wil je deze graag renoveren naar een toekomstbestendige badkamer? Maar wil je niet inboeten op gezelligheid en sfeer in je badkamer? Geen enkel probleem! BK Concept Bocholt maakt van jouw badkamer een sfeervolle badkamer die tevens toekomstbestendig is.

Toekomstbestendige badkamer

Zonder op comfort te moeten inboeten en om je leven makkelijker en comfortabeler te maken, kan je nu al rekening houden met de inrichting van je badkamer indien je minder vlot te been bent, ongeacht je leeftijd.

Levenssituaties verschillen en veranderen en zo is je badkamer klaar voor iedere fase of verandering in je leven.

Al is de badkamer meestal één van de kleinste ruimtes in huis, denk er best goed over na vooraleer je je sanitaire voorzieningen laat plaatsen. Al is de combinatie niet altijd gemakkelijk, probeer er wel op te letten dat de badkamer tevens zijn doel als rustgevende en ontspannende ruimte niet verliest.

Toekomstbestendige badkamer

Video toekomstbestendige badkamer

Tips voor een toekomstbestendige badkamer.

Zie hier meer tips voor een toekomstbestendige badkamer.

Want niet alleen de toegankelijkheid van de rolstoel is noodzakelijk bij de aanpassing van je badkamer, maar ook in de keuze van de materialen zit er verschil en wordt er rekening gehouden voor je badkamer voor later. 

Ook hier helpt BK Concept de juiste keuze te maken! 

Ga voor gebruiksvriendelijk kraanwerk.

Kies voor gebruikscomfort: drukken is gemakkelijker dan draaien. Kies voor kraanwerk met een ergonomische bediening.

Kies voor kranen met een thermostaat met een instelbare temperatuurbegrenzing. (deze is tevens een bescherming tegen verbranding bij kinderen)

Toekomstbestendige badkamer

Een gepast meubel voor je badkamer.

Eén wastafel= meer ruimte! Heb je echt twee wastafels nodig? Eén grote oogt luxueuzer en geeft je meer bewegingsruimte. Hou zeker ook rekening met de hoogte van je wastafel! 

Dit model van meubel kan bezichtigd worden in onze showroom in Bocholt. 

Toekomstbestendige badkamer

Hou rekening met de hoogte van je toilet.

Kies reeds voor een toilet op hoogte (hoger dan een standaard toilet) zodat het eenvoudiger is om de transfer vanuit je rolstoel te maken mocht dat ooit nodig zijn.

Zorg ook hier voor extra ruimte rond het toilet zodat je eventueel nog extra grepen kan bijplaatsen indien nodig.

Of kies voor een douche-toilet? Deze is héél hygiënisch omdat hij wordt gereinigd met water. Stel zelf de gewenste watertemperatuur, straalsterkte en de temperatuur van de ingebouwde warmteföhn in en je hebt geen toiletpapier meer nodig.

Toekomstbestendige badkamer

Gemakkelijk de douche in- en uitstappen.

Kies voor een ruime inloopdouche met een vlakke antislipbodem. Dan hoef je later geen drempel meer te nemen en wordt de kans op uitglijden veel kleiner.

Let op de breedte van de douche-ingang, zodat deze ruim voldoende is om te betreden met een rolstoel.

Voorzie reeds een douchezitje zodat je heerlijk gerelaxt kan douchen.

Badkamer voor later

Of toch liever een bad in de badkamer?

Toch liever een bad dan een douche? Dan is een duobad voor jou de beste oplossing en wordt het instappen op latere leeftijd nooit een probleem. Dit bad is ruimtebesparend en is zowel een toegankelijke douche als een comfortabel bad.


Behoud zeker genoeg bewegingsruimte.

Indien de mogelijkheid er is, hou dan zeker voldoende afstand tussen het sanitair materiaal zodat er voldoende ruimte is om een draaibeweging te maken met een rolstoel. (draaicirkel 150cm).

Voor de juiste afmetingen die het best gebruikt kunnen worden helpen we je graag verder? 

Badkamer oude dag

Natte oppervlakken= slipgevaar!

Vallen is één van de grootste redenen van letsel bij ouderen, dit is dikwijls te wijten aan gladde badkamertegels zonder antislip coating. Let dus zeker goed op de keuze van je tegel!

Zorg er dus zeker voor dat je kiest voor een tegel die anti-slip voorzien heeft op zijn toplaag bij de aanpassing van je badkamer. 

De deuropening beter ineens breed genoeg.

Een punt om zeker ook rekening mee te houden is de toegankelijkheid van je badkamer. Want als je je toekomstbestendige badkamer niet kan betreden kan je er ook geen gebruik van maken. Hou tevens rekening met de draairichting en zorg dat de badkamerdeur altijd naar buiten geopend draait zodat de deur altijd nog door buitenstaanders kan geopend worden als je toevallig valt en tegen de binnenzijde van de deur aanligt.

Natuurlijk en kunstlicht, zorg voor een perfecte balans.

Zorg voor verschillende lichtbronnen, die ook te bedienen zijn indien je in een rolstoel terecht moet komen. Hou hier ook rekening met de stopcontacten!

Uiteraard helpen we ook hier bij de aanpassing van je badkamer. 

Aanpassing van je badkamer

De toegankelijkheid van je badkamer.

Als we nog verder gaan in onze tips voor een toekomstbestendige badkamer, bekijk dan zeker eerst of er (toekomstgericht) een mogelijkheid is om een traplift te plaatsen op je trap? Want als je er niet kan geraken heeft de aanpassing van je badkamer weinig zin. 

aanpassing van je badkamer

De juiste keuzes en vakkennis voor een optimale badkamer.

Vakkennis is toch wel nodig bij de inrichting van een aangepaste badkamer daar er toch veel zaken zijn waar je rekening mee moet houden. Onze specialisten helpen je dan ook graag met het ontwerpen van een unieke badkamer waar je veilig kan genieten.
Graag meer informatie of een afspraak in onze showroom in Bocholt of in Geel?


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x