Toekomstbestendige badkamer

Toekomstbestendige badkamer

Zonder op comfort te moeten inboeten en om uw leven makkelijker en comfortabeler te maken, kan u nu al rekening houden met de inrichting van uw badkamer indien u minder vlot te been bent, ongeacht uw leeftijd.

Levenssituaties verschillen en veranderen en zo is uw badkamer klaar voor iedere fase of verandering in uw leven.

Al is de badkamer meestal één van de kleinste ruimtes in huis, denk er best goed over na vooraleer u uw sanitaire voorzieningen laat plaatsen. Al is de combinatie niet altijd gemakkelijk, probeer er wel op te letten dat de badkamer tevens zijn doel als rustgevende en ontspannende ruimte niet verliest.

Toekomstbestendige badkamer

Video toekomstbestendige badkamer

Tips voor een toekomstbestendige badkamer.

Zie hier meer tips voor een toekomstbestendige badkamer.

Want niet alleen de toegankelijkheid van de rolstoel is noodzakelijk bij de aanpassing van uw badkamer, maar ook in de keuze van de materialen zit er verschil en wordt er rekening gehouden voor uw badkamer voor later. 

Ook hier helpt BK Concept de juiste keuze te maken! 


Ga voor gebruiksvriendelijk kraanwerk.

Kies voor gebruikscomfort: drukken is gemakkelijker dan draaien. Kies voor kraanwerk met een ergonomische bediening.

Kies voor kranen met een thermostaat met een instelbare temperatuurbegrenzing. (deze is tevens een bescherming tegen verbranding bij kinderen)

Toekomstbestendige badkamer

Een gepast meubel voor je badkamer.

Eén wastafel= meer ruimte! Heeft u echt twee wastafels nodig? Eén grote oogt luxueuzer en geeft u meer bewegingsruimte. Hou zeker ook rekening met de hoogte van uw wastafel! 

Dit model van meubel kan bezichtigd worden in onze showroom in Bocholt. 

Toekomstbestendige badkamer

Hou rekening met de hoogte van je toilet.

Kies reeds voor een toilet op hoogte (hoger dan een standaard toilet) zodat het eenvoudiger is om de transfer vanuit je rolstoel te maken mocht dat ooit nodig zijn.

Zorg ook hier voor extra ruimte rond het toilet zodat ueventueel nog extra grepen kan bijplaatsen indien nodig.

Of kies voor een douche-toilet? Deze is héél hygiënisch omdat hij wordt gereinigd met water. Stel zelf de gewenste watertemperatuur, straalsterkte en de temperatuur van de ingebouwde warmteföhn in en u heeft geen toiletpapier meer nodig.

Toekomstbestendige badkamer

Gemakkelijk de douche in- en uitstappen.

Kies voor een ruime inloopdouche met een vlakke antislipbodem. Dan hoeft u later geen drempel meer te nemen en wordt de kans op uitglijden veel kleiner.

Let op de breedte van de douche-ingang, zodat deze ruim voldoende is om te betreden met een rolstoel.

Voorzie reeds een douchezitje zodat je heerlijk gerelaxt kan douchen.

Badkamer voor later

Of toch liever een bad in de badkamer?

Toch liever een bad dan een douche? Dan is een duobad voor u de beste oplossing en wordt het instappen op latere leeftijd nooit een probleem. Dit bad is ruimtebesparend en is zowel een toegankelijke douche als een comfortabel bad.


Behoud zeker genoeg bewegingsruimte.

Indien de mogelijkheid er is, hou dan zeker voldoende afstand tussen het sanitair materiaal zodat er voldoende ruimte is om een draaibeweging te maken met een rolstoel. (draaicirkel 150cm).

Voor de juiste afmetingen die het best gebruikt kunnen worden helpen we u graag verder. 

Badkamer oude dag

Natte oppervlakken= slipgevaar!

Vallen is één van de grootste redenen van letsel bij ouderen, dit is dikwijls te wijten aan gladde badkamertegels zonder antislip coating. Let dus zeker goed op de keuze van uw tegel!

Zorg er dus zeker voor dat u kiest voor een tegel die anti-slip voorzien heeft op zijn toplaag bij de aanpassing van je badkamer. 

De deuropening beter ineens breed genoeg.

Een punt om zeker ook rekening mee te houden is de toegankelijkheid van uw badkamer. Want als u uw toekomstbestendige badkamer niet kan betreden kan u er ook geen gebruik van maken. Hou tevens rekening met de draairichting en zorg dat de badkamerdeur altijd naar buiten geopend draait zodat de deur altijd nog door buitenstaanders kan geopend worden als u toevallig valt en tegen de binnenzijde van de deur aanligt.

Natuurlijk en kunstlicht, zorg voor een perfecte balans.

Zorg voor verschillende lichtbronnen, die ook te bedienen zijn indien je in een rolstoel terecht moet komen. Hou hier ook rekening met de stopcontacten!

Uiteraard helpen we ook hier bij de aanpassing van je badkamer. 

Aanpassing van je badkamer

De toegankelijkheid van je badkamer.

Als we nog verder gaan in onze tips voor een toekomstbestendige badkamer, bekijk dan zeker eerst of er (toekomstgericht) een mogelijkheid is om een traplift te plaatsen op uw trap? Want als u er niet kan geraken heeft de aanpassing van uw badkamer weinig zin. 

aanpassing van je badkamer

De juiste keuzes en vakkennis voor een optimale badkamer.

Vakkennis is toch wel nodig bij de inrichting van een aangepaste badkamer daar er toch veel zaken zijn waar u rekening mee moet houden. Onze specialisten helpen u dan ook graag met het ontwerpen van een unieke badkamer waar u veilig kan genieten.
Graag meer informatie of een afspraak in onze showroom in Bocholt of in Geel?


Toekomstbestendige badkamer

De voor- en nadelen van een eigen spa in uw achtertuin.

Gaat u ook wel eens naar de sauna of een privé wellness? Dan bent u er waarschijnlijk al vertrouwd mee. Maar tegenwoordig hoeft u daar niet meer naartoe te gaan om te genieten en kan het gemakkelijker als u thuis uw eigen spa of sauna installeert. Want het is toch geweldig om uw eigen spa in uw tuin te hebben? Maar wat zijn de voor- en nadelen? We leggen het haarfijn uit in deze blog! Veel leesplezier!

Lees meer

Planten in de badkamer

Veel badkamers ogen soms wat saai omdat er weinig kleur wordt gebruikt. Gebruik kleur en voeg zo meer warmte en sfeer toe aan uw badkamer. Een gezonde en sfeervolle manier om dit te doen is om planten te plaatsen in de badkamer.

Lees meer

Whirlpools van Kinedo

DE ideale manier om thuis te ontspannen na een drukke werkdag: baden in een heerlijk warme whirlpool van Kinedo. Ook uw droom om naar buiten te lopen en in uw eigen bubbelbad te stappen? Laat het geen droom blijven en bezoek zeker eens onze showroom in Geel voor meer informatie.

Lees meer

Tegels kiezen voor uw woning

De look van uw nieuwe woning/ruimte wordt grotendeels bepaald door de keuze van uw tegels. Waarop kan u best letten bij het kiezen van de tegels voor uw woning? Wij helpen u graag op weg!

Lees meer

Het kiezen van de juiste douchewand.

Een douchewand, een onmisbaar gegeven in uw badkamer. Het zorgt niet alleen voor de nodige privacy, het zorgt er ook voor dat de rest van uw badkamer niet nat wordt terwijl uw doucht. Maar tegelijkertijd is het ook DE blikvanger in uw badkamer! Waarmee houdt u best rekening bij het kiezen van de juiste douchewand?

Lees meer

Hoe kies je de juiste kraan?

Niet gemakkelijk om de juiste wastafelkraan te vinden voor in de badkamer. Je hebt alles bepaald: de tegels/ wandbekleding gekozen, het perfecte meubel, het bad, de vloer, ... maar dan komen nog een paar details die gekozen moeten worden.. Eén van die details is het uitzoeken van een mooie en praktische wastafelkraan. Een kraan die niet alleen mooi oogt, maar die tevens functioneel en onderhoudsvriendelijk is. BK Concept Bocholt en Geel helpen je graag bij het kiezen van de kraan die het best past bij jouw wensen en behoeften.

Lees meer

Wat is de kost van een badkamer?

Droom jij ook van een nieuwe badkamer? Een badkamer die voldoet aan jouw wensen en behoeften? Waar moet je rekening mee houden en wat bepaalt de prijs van je badkamer? Onze jarenlange ervaring en vakmanschap is ondertussen een feit!

Lees meer

Hoe schimmel in je badkamer verwijderen?

Niet enkel schadelijk voor je gezondheid, maar proper uitzien doet het helemaal niet! Hoe kan je deze schimmel veilig verwijderen of nog beter... Hoe kan je deze schimmel voorkomen? Zeker eens lezen om erger te voorkomen!

Lees meer

Ontspanning op maat met de whirlpools van Villeroy&Boch

Heeft u rugklachten of last van verkrampte spieren en wilt u een individuele massage op de pijnlijke plek? De JetPak technologie van de spa’s van Villeroy&Boch biedt u een individuele massage van bepaalde rugzones en zorgt zo voor een effectieve verlichting. Mogelijkheid tot testen!

Lees meer

Waar en welk toilet, moeilijke keuze?

Het al dan niet plaatsen van een toilet in de badkamer.. Niet altijd de gemakkelijkste keuze. Maar wat zijn de voor- en nadelen?

Lees meer

Ervaar ontspanning met een buitenspa in uw tuin, het hele jaar door!

Krijg zonder uw koffers te pakken een vakantiegevoel in uw eigen tuin en geniet buitenshuis van de verwennerij en de stimulerende kracht van het bruisende water.

Lees meer

Bad of douche?

Eén van de moeilijkste beslissingen bij een badkamerrenovatie... De keuze voor een bad of douche. Welke beslissing is voor jou de juiste? Ontdek het in deze blog.

Lees meer

Wat meer over onszelf...

Onder het mom van onbekend is onbemind willen we in onze eerste blog even de tijd nemen om onszelf voor te stellen.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x