Waar en welk toilet, moeilijke keuze?

Een toilet in uw badkamer?

Wel of niet een toilet in uw badkamer? 

Het al dan niet plaatsen van een toilet in de badkamer kan vaak voor de nodige discussie zorgen bij bouw- of renovatieplannen van de badkamer. Voor de één kan het niet, de ander kan niet zonder. Al moeten we zelf toegeven dat een toilet in de badkamer meer voordelen dan nadelen biedt. In nieuwbouwwoningen wordt er vandaag de dag meestal gekozen voor een apart toilet, dit biedt meer privacy en comfort.

Bovendien hoeven op deze manier uw gasten niet in de badkamer te vertoeven. Meestal wordt er in de badkamer dan wel een extra toilet voorzien, dit is handig voor eigen gebruik en indien men kleine kinderen heeft is dit zeker geen overbodige luxe! U kan deze beter in het oog houden en het toilet in de buurt kan 'kleine ongelukjes' in bad vermijden. Tevens handig indien u slecht te been bent of een dagje ouder wordt.

Ook is de badkamerruimte altijd warm en heeft u altijd een toilet beschikbaar in een reeds verwarmde ruimte. Zo hoeft op het tweede toilet niet altijd de verwarming op te staan en bespaart u  hierbij verwarmingskosten. Helaas beschikt niet iedereen over voldoende plaats voor een apart toilet. Maar wenst u  hier meer privacy? Dan kunnen we voor u altijd het toilet afschermen met een laag muurtje of een gesatineerde glazen wand, zodat dit toch nog een rustig plekje wordt. Overloop zeker eens de voor- en nadelen met uw partner of spring eens binnen in één van onze toonzalen. Onze collega's staan u met raad en daad bij om te helpen de juiste beslissing te maken.

Badkamerrenovatie Opglabbeek

Voor welk toilet kiest u?

Want ook onze toiletten zijn onderhevig aan trends!

Hangtoilet
Hangtoiletten, of ook wel wandcloset genoemd, zijn standaard geworden, dit omwille van het feit dat ze gemakkelijker zijn in onderhoud dan een staand toilet. Men kiest hierbij ook meestal voor toiletten zonder spoelrand, deze hebben niet alleen een mooier design, maar zijn nog makkelijker in onderhoud. Daarnaast heeft u ook voldoende keuze wat betreft kleur en design.

Toilet kiezen

Staand toilet
Alhoewel de staande toiletten aan populariteit verliezen, wordt hij soms toch nog gekozen omdat het in de meeste gevallen een goedkopere oplossing is dan een hangtoilet. Dit omdat hij makkelijker te bevestigen is en de wand niet extra verstevigd hoeft te worden Dit is ook vaak de reden waarom mensen voor een staand toilet kiezen, zo kan het toilet gewoon vervangen en hoeft niet héél de toiletruimte omgebouwd. Hierdoor wordt de klus een stuk simpeler én goedkoper!

Toilet kiezen

Douche toilet
Al is er tevens nog de optie voor een douchetoilet. Als het op hygiëne aankomt zijn zij de nummer 1 dankzij de reiniging met water. Hier heeft u geen toiletpapier meer nodig! Een aangename waterstraal zorgt voor de reiniging van uw onderlichaam. Hierdoor wint het douche toilet steeds meer aan populariteit. U kiest zelf de temperatuur en de kracht en positie van uw waterstraal. Er zijn zelfs modellen die uw toiletbril reeds voorverwarmen! Zo hoeft u nooit meer plaats te nemen op een koude en kille toiletbril! Ook is het douchetoilet voorzien van een geurafzuiging en reinigt automatisch de douchearmen na ieder gebruik. Wil u de frisheid en comfort van een douchetoilet ervaren? Kom het toilet en al zijn functies dan zeker eens testen in onze showroom in Bocholt of Geel.  

Toilet kiezen

 

Breng een bezoek aan onze indrukwekkende toonzaal in Bocholt en ontdek een uitgebreide selectie van hoogwaardige toiletten. Neem de tijd om verschillende modellen te verkennen en ervaar zelf het comfort en de stijl die onze producten bieden. 

Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te begeleiden en al uw vragen te beantwoorden, zodat u de perfecte keuze kunt maken voor uw badkamer of gastentoilet. 

We nodigen u uit om de kwaliteit van onze toiletten persoonlijk te ervaren en uw badkamerontwerp naar een hoger niveau te tillen. 

Bekijk ook zeker eens onze realisaties!


Onderhoudsvriendelijke badkamer: Tips voor DE juiste keuze in materialen

Ontwerp een badkamer die zowel stijlvol als onderhoudsvriendelijk is. Kies voor weerbestendige materialen, voegloze oppervlakken en waterbestendige verf. Houd het simpel met eenvoudig te reinigen sanitaire voorzieningen en slimme opslagoplossingen. Vereenvoudig uw schoonmaakroutine en geniet van een frisse en georganiseerde badkamer.

Waarom is goed ventileren in de badkamer belangrijk?

Goed ventileren in de badkamer is belangrijk om schimmelvorming, mede geurtjes en problemen met condensatie in de woning te voorkomen. Een slechte ventilatie kan leiden tot vochtige lucht, wat gezondheidsproblemen en structurele schade aan de woning kan veroorzaken. Een goede ventilatie kan ervoor zorgen dat de lucht in de badkamer fris blijft en ieder geurtje wordt afgevoerd.

De voor- en nadelen van een eigen spa in uw achtertuin.

Gaat u ook wel eens naar de sauna of een privé wellness? Dan bent u er waarschijnlijk al vertrouwd mee. Maar tegenwoordig hoeft u daar niet meer naartoe te gaan om te genieten en kan het gemakkelijker als u thuis uw eigen spa of sauna installeert. Want het is toch geweldig om uw eigen spa in uw tuin te hebben? Maar wat zijn de voor- en nadelen? We leggen het haarfijn uit in deze blog! Veel leesplezier!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x