Waar en welk toilet, moeilijke keuze?

Een toilet in je badkamer?

Het al dan niet plaatsen van een toilet in de badkamer kan vaak voor de nodige discussie zorgen bij bouw- of renovatieplannen van de badkamer. Voor de één kan het niet, de ander kan niet zonder. Al moeten we zelf toegeven dat een toilet in de badkamer meer voordelen dan nadelen biedt. In nieuwbouwwoningen wordt er vandaag de dag meestal gekozen voor een apart toilet, dit biedt meer privacy en comfort.

Bovendien hoeven op deze manier je gasten niet in de badkamer te vertoeven. Meestal wordt er in de badkamer dan wel een extra toilet voorzien, dit is handig voor eigen gebruik en indien men kleine kinderen heeft is dit zeker geen overbodige luxe! Je kan deze beter in het oog houden en het toilet in de buurt kan 'kleine ongelukjes' in bad vermijden. Tevens handig indien je slecht te been bent of een dagje ouder wordt.

Ook is de badkamerruimte altijd warm en heb je altijd een toilet beschikbaar in een reeds verwarmde ruimte. Zo hoeft op het tweede toilet niet altijd de verwarming op te staan en bespaar je hierbij verwarmingskosten. Helaas beschikt niet iedereen over voldoende plaats voor een apart toilet. Maar wens je hier meer privacy? Dan kunnen we voor jou altijd het toilet afschermen met een laag muurtje of een gesatineerde glazen wand, zodat dit toch nog een rustig plekje wordt. Overloop zeker eens de voor- en nadelen met je partner of spring eens binnen in één van onze toonzalen. Onze collega's staan je met raad en daad bij om te helpen de juiste beslissing te maken.

Voor welk toilet kies je?

Want ook onze toiletten zijn onderhevig aan trends!

Hangtoilet
Hangtoiletten, of ook wel wandcloset genoemd, zijn standaard geworden, dit omwille van het feit dat ze gemakkelijker zijn in onderhoud dan een staand toilet. Men kiest hierbij ook meestal voor toiletten zonder spoelrand, deze hebben niet alleen een mooier design, maar zijn nog makkelijker in onderhoud. Daarnaast heeft u ook voldoende keuze wat betreft kleur en design.

Staand toilet
Alhoewel de staande toiletten aan populariteit verliezen, wordt hij soms toch nog gekozen omdat het in de meeste gevallen een goedkopere oplossing is dan een hangtoilet. Dit omdat hij makkelijker te bevestigen is en de wand niet extra verstevigd hoeft te worden Dit is ook vaak de reden waarom mensen voor een staand toilet kiezen, zo kan het toilet gewoon vervangen en hoeft niet héél de toiletruimte omgebouwd. Hierdoor wordt de klus een stuk simpeler én goedkoper!

Douche toilet
Al is er tevens nog de optie voor een douchetoilet. Als het op hygiëne aankomt zijn zij de nummer 1 dankzij de reiniging met water. Hier heb je geen toiletpapier meer nodig! Een aangename waterstraal zorgt voor de reiniging van jouw onderlichaam. Hierdoor wint het douche toilet steeds meer aan populariteit. Je kiest zelf de temperatuur en de kracht en positie van jouw waterstraal. Er zijn zelfs modellen die je toiletbril reeds voorverwarmen! Zo hoef je nooit meer plaats te nemen op een koude en kille toiletbril! Ook is het douchetoilet voorzien van een geurafzuiging en reinigt automatisch de douchearmen na ieder gebruik. Wil je de frisheid en comfort van een douchetoilet ervaren? Kom het toilet en al zijn functies dan zeker eens testen in onze showroom in Bocholt of Geel.  Waar en welk toilet, moeilijke keuze?

De voor- en nadelen van een eigen spa in uw achtertuin.

Gaat u ook wel eens naar de sauna of een privé wellness? Dan bent u er waarschijnlijk al vertrouwd mee. Maar tegenwoordig hoeft u daar niet meer naartoe te gaan om te genieten en kan het gemakkelijker als u thuis uw eigen spa of sauna installeert. Want het is toch geweldig om uw eigen spa in uw tuin te hebben? Maar wat zijn de voor- en nadelen? We leggen het haarfijn uit in deze blog! Veel leesplezier!

Lees meer

Planten in de badkamer

Veel badkamers ogen soms wat saai omdat er weinig kleur wordt gebruikt. Gebruik kleur en voeg zo meer warmte en sfeer toe aan uw badkamer. Een gezonde en sfeervolle manier om dit te doen is om planten te plaatsen in de badkamer.

Lees meer

Whirlpools van Kinedo

DE ideale manier om thuis te ontspannen na een drukke werkdag: baden in een heerlijk warme whirlpool van Kinedo. Ook uw droom om naar buiten te lopen en in uw eigen bubbelbad te stappen? Laat het geen droom blijven en bezoek zeker eens onze showroom in Geel voor meer informatie.

Lees meer

Toekomstbestendige badkamer

Is uw badkamer gedateerd en wil u deze graag renoveren naar een toekomstbestendige badkamer? Maar wil u niet inboeten op gezelligheid en sfeer in uw badkamer? Geen enkel probleem! BK Concept Bocholt maakt van uw badkamer een sfeervolle badkamer die tevens toekomstbestendig is.

Lees meer

Tegels kiezen voor uw woning

De look van uw nieuwe woning/ruimte wordt grotendeels bepaald door de keuze van uw tegels. Waarop kan u best letten bij het kiezen van de tegels voor uw woning? Wij helpen u graag op weg!

Lees meer

Het kiezen van de juiste douchewand.

Een douchewand, een onmisbaar gegeven in uw badkamer. Het zorgt niet alleen voor de nodige privacy, het zorgt er ook voor dat de rest van uw badkamer niet nat wordt terwijl uw doucht. Maar tegelijkertijd is het ook DE blikvanger in uw badkamer! Waarmee houdt u best rekening bij het kiezen van de juiste douchewand?

Lees meer

Hoe kies je de juiste kraan?

Niet gemakkelijk om de juiste wastafelkraan te vinden voor in de badkamer. Je hebt alles bepaald: de tegels/ wandbekleding gekozen, het perfecte meubel, het bad, de vloer, ... maar dan komen nog een paar details die gekozen moeten worden.. Eén van die details is het uitzoeken van een mooie en praktische wastafelkraan. Een kraan die niet alleen mooi oogt, maar die tevens functioneel en onderhoudsvriendelijk is. BK Concept Bocholt en Geel helpen je graag bij het kiezen van de kraan die het best past bij jouw wensen en behoeften.

Lees meer

Wat is de kost van een badkamer?

Droom jij ook van een nieuwe badkamer? Een badkamer die voldoet aan jouw wensen en behoeften? Waar moet je rekening mee houden en wat bepaalt de prijs van je badkamer? Onze jarenlange ervaring en vakmanschap is ondertussen een feit!

Lees meer

Hoe schimmel in je badkamer verwijderen?

Niet enkel schadelijk voor je gezondheid, maar proper uitzien doet het helemaal niet! Hoe kan je deze schimmel veilig verwijderen of nog beter... Hoe kan je deze schimmel voorkomen? Zeker eens lezen om erger te voorkomen!

Lees meer

Ontspanning op maat met de whirlpools van Villeroy&Boch

Heeft u rugklachten of last van verkrampte spieren en wilt u een individuele massage op de pijnlijke plek? De JetPak technologie van de spa’s van Villeroy&Boch biedt u een individuele massage van bepaalde rugzones en zorgt zo voor een effectieve verlichting. Mogelijkheid tot testen!

Lees meer

Ervaar ontspanning met een buitenspa in uw tuin, het hele jaar door!

Krijg zonder uw koffers te pakken een vakantiegevoel in uw eigen tuin en geniet buitenshuis van de verwennerij en de stimulerende kracht van het bruisende water.

Lees meer

Bad of douche?

Eén van de moeilijkste beslissingen bij een badkamerrenovatie... De keuze voor een bad of douche. Welke beslissing is voor jou de juiste? Ontdek het in deze blog.

Lees meer

Wat meer over onszelf...

Onder het mom van onbekend is onbemind willen we in onze eerste blog even de tijd nemen om onszelf voor te stellen.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x